Reklam PR
28 Ağu 2012 21:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:04

DİZİLERİN REKLAM MÜCADELESİ NASIL SONUÇLANDI?

MTM tarafından her hafta düzenli olarak hazırlanan yerli diziler araştırmasının sonuçları belli oldu

Medya Takip Merkezi (MTM) tarafından her hafta düzenli olarak hazırlanan yerli diziler araştırmasının sonuçları açıklandı. Buna göre, en çok reklam alan yerli dizi “Yahşi Cazibe” olurken, “Muhteşem Yüzyıl” ise, basında en çok yansıma bulan yerli diziydi.

İşte, araştırmanın dikkat çekici detayları…

20 – 26 Ağustos haftasını kapsayan yerli diziler araştırmasına göre reklamverenler tarafından en çok rağbet gören yerli dizi, ATV ekranlarında her gün izleyicisinin karşısına çıkan “Yahşi Cazibe” oldu. Dizi, 647 reklam spotunu hedef kitlesine ulaştırmaya çalıştı.

Show TV’nin fenomen dizilerinden biri haline gelen “Doktorlar” da haftada 7 gün boyunca izleyicisiyle buluşan diziler arasında yer alırken, 430 adet reklam spotu ile en çok reklam alan diziler arasında da ikinci sırada yerleşti. Böylece Doktorlar, bu hafta tekrar listenin üst sıralarına çıkmayı başarmış oldu.

Doktorların ardından reklamverenler tarafından en çok tercih edilen bir diğer dizi ise, ATV ekranlarında istenen izlenme oranını yakalayamayarak ekranlara veda eden ve uzun bir aradan sonra tekrar bölümleriyle yayınlanmaya başlayan “İstanbul’un Altınları” oldu. İlginç bir başarıya imza atarak üst sıralarda yer alan dizi, 358 adet reklam spotuna yer verdi.

İşte 20 – 26 Ağustos haftasının Prime Time’da en çok reklam alan yerli dizileri;



Muhteşem Yüzyıl’ın muhteşem dönüşü…
Medya Takip Merkezi’nin yerli araştırmasında basında en çok yansıma sağlayan yerli dizi, Muhteşem Yüzyıl oldu. Hayranlarının sabırsızlıkla yeni bölümlerini beklediği dizi, hem kadrosuna kattığı yeni oyuncularıyla hem de yeni sezon fragmanlarıyla adından bir hayli söz ettirmeyi başardı.

Yeni yayın dönemi hazırlıkları içinde olan bir diğer sevilen dizi Kuzey Güney de dizinin gelecek sezon dedikodularıyla medyanın gündeminde sıkça yer aldı.

Haftanın en çok konuşulan diğer dizileri;