Medya
21 Haz 2012 14:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:48

DİZİLERDE KAN GÖVDEYİ GÖTÜRÜYOR; KİM ÖLECEK KİM KALACAK?

Malum, bizim dizilerde sezon sonu demek; birinin vurulması ya da kaza geçirmesi demektir.

Dizilerde kim öle kim kala?

Sezon sonu geldi, bazı dizi karakterlerinin helvası kavruldu. Malum, bizim dizilerde sezon sonu demek; birinin vurulması ya da kaza geçirmesi demektir. Senaristlerimiz maalesef yıllardır yeni sezon için başka bir merak unsuru yaratabilmiş değiller.

Bir de karakterin sezon sonu hayatının tehlikeye girmesi, yapımcının da elini kuvvetlendiriyor. Yeni sezon için sözleşme masasına oturulduğunda yapımcı ister istemez, "Bak şu anda kurşun içeride, ya bizim istediğimiz paraya oynarsın ya da ruhuna El Fatiha" diyebiliyor.

SİNAN KURTULUR MU?
İşte bu nedenledir ki şu sıralar dizilerde kan gövdeyi götürüyor. Kurtlar Vadisi’nin gediklisi Memati (Gürkan Uygun) tam da düğün günü göğsünden vuruldu. Şimdi Vadi fanatikleri Memati’yi yeni sezonda yeniden karşılarında görebilmek için dua ediyorlar.

Umutsuz Ev Kadınları dizisinin Sinan’ı da (Serhat Tutumluer) sezon finalinde bir otomobilin çarpması sonucu kanlar içinde asfalta uzandı.
Ölecek mi, kalacak mı yeni sezonda öğreneceğiz.

Sezon finali Kurtlar Vadisi’ni aratmayacak kadar kanlı geçen Behzat Ç.’de ise Savcı Esra (Canan Ergüder) cezaevinden çıktığı akşam vurulup kanlar içinde eşi Behzat’ın kollarına düştü.

Savcımızın kurtulması çok küçük bir ihtimal olarak görünüyor.

ALİ KAPTAN’IN AKIBETİ
Ve Öyle Bir Geçer Zaman ki... İki yıl boyunca her karakterin hemen her bölümde ölüp ölüp dirildiği dizinin sezon finali de dramatik bir şekilde noktalandı. Denizden gelen Ali Kaptan (Erkan Petekkaya) yine denize gitti. Gelecek sezon eğer Survivor adasından çıkmazsa, onu bir daha göremeyeceğiz.

Aylin zaten geçen hafta çaktırmadan veda etmişti.
Muhtemelen bebeğini doğururken ölecek. Kenan’ın patlayan gemiden sağ çıkıp çıkmayacağı, bu karakteri canlandıran Hüseyin Avni Danyal’ın yeni sezon için yapacağı dizi anlaşmalarının akıbetine bağlı. Carolin (Wilma Elles) kurtulur. Çünkü o olmazsa, yeni sezona entrika bulmak güçleşir.

Dizi yeni sezonda 10 yıllık zaman sıçramasıyla başlayacak. Bu durumda ’minik’ Osman (Emre Berke Zincidi) jübile yaptı demektir. (Zaten son bölümde büyümüş haliyle ekmek almaya gidiyordu.) Tanıtımlardan anladığım kadarıyla; Kuzey Güney’in sezon finali de kan kokuyordu. Dizi finallerinin karpuz mevsimine denk gelmesi de ilginç. Zira kan çıkmazsa final yok!..

Yüksel AYTUĞ / SABAH