Gündem
09 Oca 2011 09:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:56

"DİZİLERDE BİR KADININ ELİNİ TUTMAK ÖPÜŞMEK MÜSTEHCEN MİDİR?"

RTÜK Yasa Tasarısı üzerindeki görüşmeler devam ederken, CHP'li Kamer Genç, müstehcenliğin tanımının yapılmasını istedi

RTÜK Yasa Tasarısı üzerindeki görüşmeler devam ederken, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, müstehcenliğin tanımının yapılmasını isteyerek, "Bir dizide bir hanımın elini tutmak veya öpüşmek müstehcen yayın mıdır, değil midir? Yani Parlamento kanunları yaparken bunları belirtmesi lazım" dedi.

"BÜROKRATIN TAKDİRİNE BIRAKMAYIN, MÜSTEHCEN YAYININ TANIMINI YAPIN"

RTÜK Yasa Tasarısı'nı eleştiren Genç, "Mesela, yayın ilkelerinde müstehcen yayın yapılamaz. Müstehcen yayın nedir? O zaman tanımlarda belirtin yani hangi yayın müstehcendir, hangisi değildir" diye sordu.

Müstehcen yayın tanımının yapılması gerektiğine dikkat çeken Genç, "Onu siz herhangi bir bürokratın takdir hakkına bırakacağınıza burada müstehcen yayın nedir, tanımlar bölgesinde bunu belirtin" dedi.

"ELİNİ TUTMAK YA DA ÖPÜŞMEK MÜSTEHCEN YAYIN MIDIR?"

"Yani bir dizide bir hanımın elini tutmak veya öpüşmek müstehcen yayın mıdır, değil midir?" diye soran CHP'li Genç, şöyle dedi:

"Yani Parlamento kanunları yaparken bunları belirtmesi lazım. Bunları belirtmediği takdirde, yarın tamamen keyfiliğe göre bir karar verilecek. Onun için yasamanın zaten gücü de burada. Burada yasamanın objektif, genel, çağdaş ilkelere uygun bir düzenleme yapması lazım. Yoksa yarın, bir düşüncede, bir inançta olan insanlar, "Yahu, işte bu müstehcendir' ötekisi, "Yok, bu müstehcen değildir.' Hadi gel bunun üzerinde tartışma yap."