Gündem
18 Ağu 2013 11:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:21

DİZİLER TÜRK ÖRF VE ADETLERİNİ ÇİĞNİYOR!

Yeşilçam'ın Altın Çocuğu olarak bilinen yakışıklı aktör Göksel Arsoy, dizi sektörünü eleştirdi.

Dizileri, ticari amaçla yapıldığı için kendisine yakın bulmadığını anlatan sanatçı, “5 dizide rol aldım, hiçbirini severek oynamadım” dedi.

O Türk sinemasının en önemli aktörlerinden biri, 56 yıl önce adımını attığı Yeşilçam’da 100’e yakın filmde başrol oynadı. Sadece yakışıklılığı ve oyun gücüyle değil eğitimi ve terbiyesiyle de takdir gören bir sanatçıydı. Rahmetli Ayhan Işık’ın en büyük rakibi olarak gösterilen Göksel Arsoy şimdi Levent’teki evinde, eşiyle mütevazı bir hayat yaşıyor.

İşte ünlü aktörün diziler ile ilgili Bugün Gazetesi'ne yaptığı dikkat çeken açıklamalar:

*Göksel Bey 7 yıldır setlerden uzaktasınız, oyunculuğu özlediniz mi?

Ben sinema sanatçısıyım. Dizilere içim ısınmadı. 5 dizide rol aldım ama hiçbirinde severek oynamadım. Benim sevdiğim, halkın bana yakıştırdığı şeyler var. Eğer oynamış olmak için gelen her teklifin üstüne atlarsam, bunlardan bir iki tanesi çok yanlış olursa halk beni ayıplar. Bunun için dizilerden uzak duruyorum.

*Dizi çekimlerinin çok yoğun tempoda geçmesi gözünüzü korkutuyor olmasın...

Büyük paralar yatırdıkları için akılları fikirleri reytingde. Reyting kaygısı da bazı yanlışlıklara sürüklüyor. Reyting biraz düşünce dizinin başrol oyuncusuna, “yengene yakınlık duyacaksın” deniyor mesela. Böyle yapıp reytingleri yukarıya çekiyorlar. Bazı diziler reyting için Türk örf ve âdetlerini çiğniyor.

İNSAN ÜSTÜ ÇALIŞIYORLAR

*Dizi oyunculuğu kolay bir iş mi?

Çok zor. Bir kere orada insan üstü bir çalışma var. Bir saatlik bölümü yetiştirecekler diye sabahlara kadar çalışıyorlar.

*Dizi izliyor musunuz?

Dizi seyretmekten hoşlanmıyorum, zevk almıyorum. Benim işim sinema.