Televizyon
02 Nis 2014 14:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:03

Dizi sektöründe taşlar yerinden oynayacak! Hangi dünya devi Türk dizi sektörüne giriyor? (Medyaradar/Özel)

Televizyon eğlence sektörünün dünya lideri ve bir numaralı program format şirketi Endemol, Türk dizi sektörüne giriyor.

Game show’dan quiz show’a, eğlenceden reality’e kadar dünyanın en geniş Televizyon Format Program kataloğuna sahip olan Endemol, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yeni trendler yaratmaya öncülük ediyor. 
 
30 yıllık televizyon ve yapımcılık tecrübesini 2008 yılında Türkiye’ye taşıyan Endemol, Tv sektörü ve izleyiciler arasında birbirinden başarılı yarışma ve eğlence programlarıyla tanınıyor. 
 
Biri Bizi Gözetliyor (Big Brother), Film Gibi, Yarınlar Umut Olsun, 3-2-1 Pişir, Bence Benim Annem, Star Akademi, Wipeout, Fear Factor, Bir Milyon Canlı Para, Benzemez Kimse Sana, Var Mısın Yok Musun, Türk izleyicisinin ilgiyle takip ettiği Endemol programlarından sadece bir kaçı. 
 
Türkiye’deki başarılarına yenilerini eklemek üzere daha büyük bir heyecanla yola çıkan Endemol, 2014 yılında Türk dizi sektörüne birbirinden iddialı yapımlarla giriyor. 
 
Endemol Türkiye CEO’su H. Hakan Eren, senaryo ve cast çalışmalarında sona gelinen birbirinden iddialı dizilerin önümüzdeki aylarda Türk izleyicisiyle buluşacağı müjdesini veriyor: 
 
“Endemol olarak dizi piyasasına hızlı bir giriş yapıp, 2015-2016 sezonu sonunda hem format/program, hem de dizi yapımcılığında, iş hacmi, izlenme oranı ve prodüksiyon kalitesi olarak Türkiye’nin en büyüğü olmayı hedefliyoruz. Ve bu iddiamızı pekiştirmek için de Türk izleyicisinin takip ettiği sektörün en iyi ve en önemli isimlerini Endemol çatısı altında bir araya getiriyoruz.” 
 
H. Hakan Eren, Endemol’ün dizi sektöründeki hedefini şu sözlerle özetliyor: “Tv eğlence dünyasının lideri Endemol’ün Türkiye’deki dizi sektörüne bambaşka bir bakış açısı ve yeni bir soluk getireceğine inanıyoruz. Endemol kalitesi ve farkını yerli dizilerde de ortaya koyup Türk izleyicisinin beğenisi ve takdirini kazanmak öncelikli hedefimiz. ”


Medyaradar/Özel