Televizyon
04 Mayıs 2012 11:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:36

DİZİ SAVAŞLARINDA ESKİLER YENİDEN ZİRVEYİ ELE GEÇİRDİ!

Ekranda yerli diziler arasında yaşanan kıyasıya rekabet Nisan ayında zirve yaptı.

Medya Takip Ajansı Interpress’in, reyting ölçümlemelerinin yapılmadığı sürede yerli dizileri mercek altına aldığı araştırmaya göre, geçtiğimiz ay yazılı basında ekranda yayınlanan 93 yerli dizi hakkında toplam 6 bin 164 haber çıktığı tespit edildi.

“Muhteşem Yüzyıl” yine zirveyi bırakmazken, “Yalan Dünya”nın ikinci sıradaki yerini koruduğu görüldü. Yazılı basında çıkan haber sayılarına gören oluşan listede, geçtiğimiz ay ilk on sırada uzun zamandır ekranda boy gösteren eski dizilerin yer aldığı, bu yıl yayına başlayan yeni dizilerin ise gündeme daha az geldiği ortaya çıktı.

İki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan Interpress’in araştırmasında, Nisan ayında yazılı basında çıkan haber sayılarına göre “Muhteşem Yüzyıl” hakkında çıkan 881 haberle, bir kez daha ilk sırada yer alarak zirvede kalma rekorunu daha da geliştirdi. Yerli diziler içinde geçen ay “Yalan Dünya” yayınlanan 381 haberle ikinci sıradaki yerini korurken, “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” ise çıkan 346 haberle listede üçüncü oldu.

Çıkan haber adetlerine göre oluşan listede ilk on içinde yer alan diğer yerli diziler ise şu şekilde sıralandı;

“Behzat Ç. (268)”, “Kurtlar Vadisi Pusu (237)” “Kuzey Güney (230)”, “Hayat Devam Ediyor (201)”, “Fatma Gül’ün Suçu Ne? (172)”, “Umutsuz Ev Kadınları (163)” ve “Yahşi Cazibe (159)”.