Gündem
25 Kas 2013 11:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:46

Dizi oyuncusunu bıçaklamaya 13 yıl!

Oyuncu Pamir Pekin'i bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanığın cezası belli oldu.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, tutuklu sanık Burak Can Çil hazır bulundu. Duruşmaya katılmayan müşteki Pamir Pekin ve Koray Korkut’u ise avukatları temsil etti.
 
Mahkeme heyeti duruşmada, hakkında 22 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Burak Can Çil’e son sözünü sordu.
 
Tutuklu sanık Burak Can Çil, yaklaşık 1 yıldır tutuklu olduğunu söyleyerek, “İnanın pişman olmadığımı düşündüğüm tek 1 gün bile yoktur. Ben hatta olaydan evvel, bıçak olduğunu dahi bilmiyordum, saldırı karşısında elimi telefon için cebime attığımda bıçak geldi. Önceki savunmalarımda bildirdiğim şekilde olay gerçekleşti. Şimdiye kadar ben hep samimi beyanlarda bulundum’’ dedi.
 
Mağdurları yaralama kastının olmadığını belirten Çil, “Olaydan evvel Koray Korkut’la uzun süre yan yana durduk. Arabadan çıkan 3-4 kişinin bana saldırmasından sonra, suça konu olan olay gerçekleşti. Ben daha önce herhangi bir suça bulaşmadım. Ailemden dolayı iyi bir çevreye sahibim. Aynı zamanda iyi bir öğrenciyim. Hakkımda karar verilirken bunların dikkate alınmasını istiyorum’’ dedi.
 
Sanığın ifadesinden sonra mahkeme heyeti, kararını açıkladı. Heyet, tutuklu sanık Burak Can Çil’e, Koray Korkut’u öldürmeye kalkıştığı sabit görüldüğünden ve bu olayın haksız tahrik altında gerçekleştirdiği gerekçesiyle 8 yıl 4 ay hapis cezasına hükmetti. Mahkeme mağdur Pamir Pekin’i de haksız tahrik altında öldürmeye kalkıştığı ve bu haksız fiilin mağdurda meydana getirdiği zarar nedeniyle 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
 
Mahkeme tutuklu sanık Burak Can Çil, her 2 yaralamadan toplam 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.