Gündem
20 Oca 2013 12:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:39

DİZİ OYUNCULARI POLİSLE KOVALAMACA YAŞADI

Konya'da içinde dizi oyuncularının bulunduğu bir otomobil polisten kaçmaya başlayınca kovalamaca yaşandı

Kovalamaca sonrası daha önce ehliyetine el konulan ve alkollü olduğu öğrenilen sürücü ile dizi oyuncusu arkadaşı saklandıkları iddia edilen tuvalette yakalandı.

İddiaya göre, sabah saat 05.00 sıralarında Hüseyin B. (20) idaresindeki 42 EM 626 plakalı otomobile polis 'Dur' ihtarında bulundu. Sürücü polis ekiplerinin ihtarına uymayarak kaçmaya başlarken ters yola girerek trafiği tehlikeye düşürdü.

Uzun süren kovalamacanın ardından sürücü otomobili kaldırıma vurarak yol kenarında bulunan bir akaryakıt istasyonuna bıraktı. Sürücü ve dizi oyuncusu olduğu öğrenilen arkadaşı Mehmet B. (27) ile Ceren K. (23) kaçmaya başladı. Mehmet B. otomobilde bulunan kız arkadaşını akaryakıt istasyonuna bırakarak kaçmaya devam etti.

Ceren K. polis tarafından yakalanırken bir işletmenin tuvaletine saklandığı anlaşılan Hüseyin B. ve Mehmet B. de kısa sürede polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu yakalandı. Yapılan incelemeler sonucu Hüseyin B.'nin geçmişte yapılan uygulama esnasında alkollü olduğu için ehliyetine 6 ay el konulduğu öğrenildi. Polis ekipleri tarafından yakalanan Hüseyin B., Mehmet B. ve Ceren K. sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Hastanede yapılan muayene sonucu sürücü Hüseyin B.'nin 1.01 promil alkollü olduğu öğrenildi. Polis ekipleri tarafından sürücüye trafik kuralına uymama, kaldırım ihlali, ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmaktan dolayı 2 bin 700 TL para cezası kesildi. Ayrıca uygulamada polis tarafından el konulan ehliyetinin süresi 2 yıla uzadığı öğrenildi. Yapılan işlemlerin ardından Hüseyin B. ve dizi oyuncusu arkadaşları serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.