Gündem
14 Ara 2016 15:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:15

Dizi çekimlerinde kurulan 'Sıla Ortaokulu' madalyaya doymuyor

Yıllar önce Mardin'de 'Sıla' dizisinin çekimleri sürerken Gül-Mustafa Oğuz çifti tarafından açılan Sıla Ortaokulu'nun kız basketbol takımı başarıdan başarıya koşuyor.

Başrollerini Cansu Dere ve Mehmet Akif Alakurt'un paylaştığı 2006-2008 yılları arasında yayınlanan 'Sıla' dizisi çekimlerin yapıldığı Mardin'de sıra dışı bir öykünün doğmasına sebep oldu. Yönetmen Gül Oğuz ve eşi Mustafa Oğuz tarafından çekimler sürerken Mardin'in Nusaybin ilçesi Söğütlü köyünde yaptırılan Sıla Ortaokulu öğrencileri büyük bir başarıya imza attı. Sıla Ortaokulu Kız Basketbol takımı, hocaları Özkan Eskşyurt'un çabalarıyla şampiyonluğa uzandı. Takım son üç yıldır Türkiye Okullarası Basketbol Şampiyonası Yıldızlar Kategorisi'nde yarı final oynuyor. Ayrıca üç yıldır birçok il ve bölge müsabakasında da birinci olarak şampiyonluk sevinci yaşıyor.

Ödül sevinci

Son olarak Boğaziçi Üniversitesi 2016 Spor ödülleri'nde ödüle layık bulunan takım geçtiğimiz gün düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törene genç basketbolcular hocaları Özkan Eskiyurt ve okulun kurucularından Gül Oğuz birlikte katıldı. (Hürriyet)