Gündem
07 Haz 2015 14:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:38

Diyarbakır'daki patlamada yaralananlar sandığa koştu

HDP'nin Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlamada yaralananlar oy kullandı.

Diyarbakır'daki HDP mitingine yönelik düzenlenen ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıda yaralananlardan, durumları ağır olmayanlar yakınlarının yardımıyla sandık başına giderek oy kullandı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştıma Hastanesi ile Selahaddin Eyyübi Hastanesi'nde tedavileri süren yaralılardan durumu ağır olmayanlar oturdukları semtlerdeki sandık başlarına gitti. Doktorların onay vermesiyle birlikte yakınlarının araçlarına bindirilen yaralılar zafer işaretleri yaparak hastanelerden çıktı. Bazı yaralılar ise talep üzerine ambulanslarla sandık başlarına götürüldü.

HDP mitingindeki patlamada yaralananlardan biri olan 59 yaşındaki Sabahattin Bekçi de iki ayağı kırık olmasına rağmen tekerlekli sandalyeyle yakınlarının yardımıyla oy kullanacağı merkez Bağlar İlçesi'nin Bayındırlık Mahallesi'ndeki Mesut Yılmaz İlkokulu'na gitti. İkinci kata yakınları tarafından taşınarak çıkarılan Sabahattin Bekçi, oy kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bekçi, "Türkiye'ye barış ve özgürlük gelmesi için, halkların kardeşliği için oyumu kullandım. Bombalı saldırıda iki ayağım kırıldı. Ancak iki ayağım kopsaydı bile yine sandığa gidip oyumu kullanacaktım" dedi.



Sargılar içinde oy kullanmaya gelen başka bir vatandaşın fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı.