Gündem
26 Ağu 2015 16:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:50

Diyarbakır'da gerginlik! Polis Milliyet yazarını gözaltına almak istedi!

Polisin fotoğraflarını silmesine itiraz eden Evin, gözaltına alınmak istendi.

Diyarbakır ve ilçelerinde yaşanan çatışmaları yerinde gözlemlemek ve bölgedeki meslektaşlarına destek vermek için Türkiye'nin çeşitli kentlerinden bir süre önce Diyarbakır'a giden gazeteciler bugün kentteki gelişmeleri izlerken polis engellemesiyle karşılaştı. Kentteki protesto nedeniyle kapalı olan kepenklerin fotoğraflarını çekmek isteyen Milliyet yazarı Mehveş Evin polisler tarafından engellendi. Evin, makinesindeki fotoğrafları silmek isteyen polise itiraz etti. Bunun üzerine polis gazeteci Mehveş Evin'i gözaltına almaya çalıştı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından yapılan 'yaşamı durdurma' çağrısı üzerine Diyarbakır'da bugün esnafın büyük bölümü kepenklerini açmadı.

Dicle Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre; kentte yaşam durma noktasına gelirken, kentte çekim yapmak isteyen gazeteciler de polisler tarafından engellendi.

Kentte yaşanan olayları izlemek için İstanbul'dan Diyarbakır'a giden gazeteciler arasında yer alan Milliyet yazarı Mehveş Evin, diğer gazetecilerle birlikte merkez Sur ilçesinde gözlemlerde bulunurken Kaymakamlık binası önünde fotoğraf çekmek istedi. Bu esnada Evin'e engellemek isteyen polisler, sarı basın kartını da göstermesine rağmen çektiği fotoğrafları silmesini istediler.
Evin'in fotoğraf makinasına el koyan polisler, fotoğrafları sildikten sonra makinayı geri verdi. Ancak Evin fotoğraflarının silinmesine tepki göstererek itiraz etti. Bunun üzerine bir süre Evin'i gözaltına almak isteyen polisin, diğer basın mensuplarının tepki göstermesi üzerine gözaltı işleminden vazgeçtiği belirtildi.

Mehveş Evin Twitter adresinde de 'İyiyim arkadaşlar. Sarı basın kartı kimlik olarak kabul edilmedi. Gbt ve foto silme sonrasi polis biraktı' açıklamasını yaptı.