Gündem
21 Mar 2015 13:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:08

Diyarbakır'da gazetecilere çirkin saldırı

Diyarbakır'da Nevruz kutlamalarını takip etmek üzere alana giden gazetecilerin fotoğraf makinesi ve kameralarına yüzleri kapalı bir grup tarafından el konuldu.

Verilecek mesajlar için tüm Türkiye ve dünya kamuoyunun merakla beklediği Nevruz kutlamasına katılmak üzere Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanlığı'nda oluşturulan tertip komitesi tarafından düzenlenen akrediteyi alan gazeteciler, alana girdiklerinde yüzleri kapalı bir grubun saldırısına uğradı.

Akrediteleri olmalarına rağmen alana alınmak istenmeyen gazetecilerin kullandığı techizata el koyan yüzleri kapalı grup, "El konulan kamera ve fotoğraf makinelerini DTK'dan alabilirsiniz" diyerek çekim yapmalarına izin vermeyip malzemelerini aldı.

Ayrıca Nevruz alanı çevresinde dolanan yüzleri kapalı gruplar tarafından zaman zaman vatandaşlara yönelik darp girişimleri de yaşandığı gözlendi. Nevruz kutlamalarının yapıldığı alan etrafında görevlendirilen tertip komitesi üyelerinin yüzleri kapalı gruba müdahale etmemesi vatandaşlardan tepki aldı.