Gündem
23 Ağu 2023 10:43 Son Güncelleme: 23 Ağu 2023 10:48

Diyanet'ten tartışma yaratan karar: Silahlanma çağrısı yapan imam görevine döndü

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde cuma namazı hutbesinde silahlanma çağrısı yaptığı gerekçesiyle açığa alınan imam Murat Gündoğdu görevine iade edildi.

28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde İstanbul’un Sultangazi ilçesindeki Cebeci Camisi’nin imamı Murat Gündoğdu, Cuma namazı hutbesinde cemaate "Benim iki silahım ağzına kadar dolu" diyerek ‘silahlanma çağrısı’ yaptı.   

Gündoğdu şu ifadeleri kullandı: 

"Kardeşim, silahlarınızı hazırlayın. 28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim iki tane silahım ağzına kadar dolu. Hodri meydan! Nedir bu sizden çektiğimiz? 80 yıldır bu ülke sizden ne çekiyor? Ermeni döllerinden ne çekiyor? Bu kadar şehitlerimiz var."

Bu ifadelerin ardından camidekilerin bir kısmı imam Gündoğdu’ya tepki gösterdi. İmama tepki gösteren 53 yaşındaki Halit Demir tartaklanarak yaka paça camiden çıkarıldı. Yaşananların kamuoyuna yansıması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı, konuya ilişkin soruşturma başlattığını, imam Gündoğdu’nun da ‘açığa alındığını’ duyurdu. Birgün'den İsmail Arı, üç ay aradan sonra Gündoğdu’nun yeniden aynı camide imamlığa başladığı bilgisini aktardı. Sultangazi İlçe Müftülüğü, Gündoğdu’nun görevine geri döndüğünü açıkladı.