Gündem
24 Oca 2022 23:58 Son Güncelleme: 25 Oca 2022 01:20

Diyanet'ten 'Kur Korumalı Mevduat helal mi haram mı' sorusuna olay cevap: "İstismara açık olduğu..."

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Diyanet İşleri Başkanlığı’na, kur korumalı mevduat hesabından elde edilecek gelirin helal olup olmadığını sordu.

Diyanet, "İstismara açık olduğu değerlendirilen sorulara cevap verilememektedir" yanıtını verdi. BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Diyanet’ten 32 gün sonra gelen yanıta, "İstihareye yatsalar 3 günde cevap verirlerdi. Bu ülkede birileri dini istismar ediyor olabilir ama o kesinlikle ben değilim" diyerek tepki gösterdi.

BTP 20 Aralık gecesi açıklanan kur korumalı mevduat hesabı uygulamasından elde edilecek gelirin helal olup olmadığını Diyanet’e yazılı olarak sormuştu. Hüseyin Baş, 24 Aralık 2021 tarihinde konuyla ilgili olarak, “1096518 evrak kayıt numaralı başvuru ile Diyanet’e sordum. ‘Yeni faizsiz faiz sistemi helal mi?’ Cevabın takipçisi olacağız” demişti.

Diyanet, BTP’ye 32 gün sonra yanıt verdi. Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı imzalı yanıtta, “Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uygulama Genelgesi'nin 1. maddesinin (1/ç) amir hükmü gereği, istismara açık olduğu değerlendirilen sorulara cevap verilememektedir” denildi.

 

"İSTİHAREYE YATSALAR 3 GÜNDE CEVAP VERİRLERDİ"

 Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’ndan gelen bu yanıtı sosyal medya hesabından paylaşan Baş, “Basit bir soru sorduk. ‘Kur korumalı mevduat sistemi helal mi haram mı?’ 32 gün sonra cevap geldi. İstihareye yatsalar 3 günde cevap verirlerdi. Cevaben, ‘Soru istismara açık cevap veremeyiz’ demişler. Bu ülkede birileri dini istismar ediyor olabilir ama o kesinlikle ben değilim” paylaşımı yaptı.