Gündem
24 Eyl 2015 00:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:54

Diyanet'ten Hürriyet'e 'makam aracı' davası: 150 bin lira talep edildi!

Türkiye Diyanet Vakfı, Hürriyet'in Sorumlu Yazıişleri Müdürü İzzet Doğan hakkında 150 bin liraya kadar ağır para cezası istemiyle dava açtı.

Hürriyet gazetesinin, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e tahsis edilen makam aracının fiyatıyla ilgili yaptığı ‘Makam Aracı 1 Milyon TL’ başlıklı haber için verilen tekzib kararının usule uygun yayımlanmaması nedeniyle dava açıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı, Hürriyet’in Sorumlu Yazıişleri Müdürü İzzet Doğan hakkında 150 bin liraya kadar ağır para cezası istemiyle dava açtı.

Diyanet’ten yapılan açıklamaya göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede vakfın avukatının, Ankara 36’ıncı Noterliği’nce ‘düzeltme ve cevap yazı metninin aynı sayfa, sütün ve puntolarla üç gün içerisinde yayınlanması isteminde’ bulunduğu ancak gazetenin yasal sürede düzeltme ve cevap metnini yayımlamadığı ifade edildi.

Açıklamada, İzzet Doğan tarafından Ankara 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazda bulunulduğu, itiraz incelemesi sonucunda ret kararı verildiği ve 26 Şubat 2015’te Doğan’a tebliğ edildiği anlatılan iddianamede, üç günlük yasal sürenin son günü olan 1 Mart 2015’te düzeltme ve cevap yazısının usulüne uygun yayımlanmamış olduğu kaydedildi.