Gündem
17 Ağu 2023 17:42 Son Güncelleme: 17 Ağu 2023 17:50

Diyanet'ten camide çekilen skandal görüntülere inceleme

Malatya'nın Hekimhan ilçesindeki Köprülü Mehmet Paşa Camisi'ne giren genç bir kızın imama ait cübbe ve sarığı giyerek dans ettiği, ardından minbere çıkıp poz verdiği görüntüler büyük tepki çekti. Yaşanan olayın ardından harekete geçen Diyanet İşleri Başkanlığı görüntülere ilişkin inceleme başlatırken, videonun, caminin halılarının değiştirildiği 30 Haziran 2019 tarihinden önce çekildiği tespit edildi.

Ankara Kocatepe Camii'nde çekilen skandal fotoğrafların yankısı sürerken, bir skandal olay da Malatya'da yaşandı. Camiye giren genç kız, cübbe ve sarık giyerek dans etti ardından minbere çıkıp poz verdi. Görüntülerin sosyal medyada büyük tepki çekmesi sonrasında harekete geçen Diyanet İşleri Başkanlığı yaşanan olaya ilişkin inceleme başlatıldığını duyurdu. Öte yandan yapılan ilk incelemede videonun, camideki halıların değiştirildiği 30 Haziran 2019 tarihinden önce çekildiği tespit edildi.

İMAMIN KIYAFETLERİNİ GİYEREK DANS ETMEYE BAŞLADI
Türkiye Kocatepe Camii'nde uygunsuz kıyafetlerle yapılan çekimi tartışırken, skandal bir görüntü de Malatya'dan geldi. Camiye giren genç bir kız imamın kıyafetlerini giyerek cami içinde dans etmeye başladı.

 

AYAKLARINI KORKULUKLARIN ÜZERİNE ATIP POZ VERDİ
İmamın kıyafetleriyle bir süre dans eden kız, daha sonra minbere çıkıp ayaklarını korkuluklarının üzerine atıp poz verdi.

 

VATANDAŞLAR YETKİLİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU
Görüntüler sosyal medyada da büyük tepki topladı. Birçok kullanıcı görüntülerle ilgili işlem yapılması çağrısında bulundu.

 

DİYANET GÖRÜNTÜLERE İLİŞKİN İNCELEME BAŞLATTI
Tepkiler sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı, Malatya'nın Hekimhan ilçesindeki Köprülü Mehmet Paşa Camisi'nde çekilen ve sosyal medya mecralarında paylaşılan görüntülere ilişkin inceleme başlatıldığını duyurdu.

"VİDEONUN 2019 YILINDAN ÖNCE ÇEKİLDİĞİ ANLAŞILMIŞTIR"
Başkanlıktan yapılan açıklamada, "Söz konusu yakışıksız videonun, caminin halılarının değiştirildiği 30 Haziran 2019 tarihinden önce çekildiği anlaşılmıştır. Cami mehabetini rencide eden görüntülere ilişkin Başkanlığımız tarafından inceleme başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

ETİKETLER
#Malatya #cami #dans