Gündem
20 Ara 2012 11:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:31

DİYANET ZAYTUNG HABERİNİ CİDDİYE ALDI!

"Dürüst, tarafsız, ahlaksız haber" mottosuyla haber diliyle mizah yapan internet sitesi Zaytung'un bir haberini diyanethaber.com.tr ciddiye aldı.

Zaytung'ta yer alan "Ateist olduğu gerekçesiyle istifası istenen köy imamı geri adım atmıyor: Mesleğime profesyonelce yaklaşıyorum" başlıklı "haber" diyanethaber.com.tr internet sitesinin tepkisini çekti.

AHLAKSIZ SİTEDEN AHLAKSIZ HABER
"Ahlaksız siteden ahlaksız haber" şeklinde duyurulan "haber" için Milas Müftülüğü'nden açıklama istenildi. Müftülük'ün "haberin tamamen yalan olduğu, Milas’ta Ortaca isminde bir köy olmadığı ve Milas Müftülüğü'nde de Seyfi Çalışkan isminde bir görevlinin olmadığı" şeklindeki açıklaması sitede yer aldı. Site, okurlarını "Din görevlisi kardeşlerimizi özellikle dikkatli olmaya çağırıyoruz" diye uyarırken Zaytung 'un adını "reklamını yapmamak" için zikretmekten kaçındı.

ZAYTUNG HABERDE NE DEMİŞTİ
Zaytung'un yayınladığı "haber"de "Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Ortancalar Köyü’nde görev yapan İmam Seyfi Çalışkan (28), ateist olduğunu açıklamasıyla birlikte Türkiye’nin gündemine oturdu" ifadeleri yer almıştı. Mizah sitesi Zaytung, yayınlarını, "Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel materyal, html kodlarına varıncaya kadar yalandır uydurmadır" diye tanımlıyor.