Gündem
19 Ağu 2022 09:14 Son Güncelleme: 19 Ağu 2022 09:50

Diyanet TV’de tartışma yaratacak sözler! 'Pantolonlar daracık, toplum içine çıkılmamalı'

Diyanet TV’de yayımlanan bir programda, "Kadın, nikâh düşen yabancılara karşı el, yüz ve ayak dışındaki yerlerini kapatmalı" denildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kanalı olan Diyanet TV, imam Halil Konakcı’nın "Kadın-erkek eşitliği tamamen yalan. Namazını kıldırt hanımına, başını örttür. Bak sokaklar ne hale geldi? Kasap dükkânı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor" sözlerinin gündeme gelmesinden kısa süre sonra 13 Ağustos’ta, "Doğru tesettür nasıl olmalı" sorusunu kanaldaki bir programa taşıdı.

Programın konuğu olan Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi İdris Bozkurt, tesettürün örtünmek olduğunu belirterek, "Bir kadının; yabancılara yani kendisine nikâh düşen yabancı kişilere karşı el, yüz ve ayak dışındaki yerlerini kapatması gerekiyor. Örtünmek dini bir vecibe. Allah’ın bir emri" dedi.

"Söz konusu yerlerin vücut hatlarını belli etmeyecek ve teni göstermeyecek şekilde kapatılması" gerektiğini söyleyen Bozkurt, pantolonu da hedef aldı.

Bozkurt, "Hepimiz kabul edelim, pantolon dediğimiz şeyler, daracık şeyler oluyor. Hele hele kadınlarımızda... Son zamanlarda da tayt şeklinde pantolonları tasvip etmek, toplumun huzuruna onunla çıkmak tasvip edilir şeyler değil. Dini kuralların ihlalidir" diye konuştu.