Gündem
11 Mar 2021 09:13 Son Güncelleme: 11 Mar 2021 09:18

Diyanet-Sen'den Demirören'e 'kumar' tepkisi: "Bu yanlıştan derhal dönün"

Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü olan 18 Mart’ta yapılacak olan piyango çekilişine tepki geldi…

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, tarihimizin en önemli zaferlerinden biri olan Çanakkale Savaşı’nın yıldönümünde piyango çekilişi planlanmasını eleştirdi. 18 Mart tarihinde yapılacak olan çekilişin iptal edilmesini isteyen Güldemir, “Yüz binlerce Mehmetçiğin bu vatan uğruna, istikbalimiz, bayrağımız uğruna şehit düştüğü bir günü piyango kumarıyla kirletmeye kimsenin hakkı yok” dedi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, Demirören'e devredilen Milli Piyango’nun Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıldönümü nedeniyle 18 Mart’ta özel çekiliş yapmasını eleştirerek, “Yüz binlerce Mehmetçiğin bu vatan uğruna, istikbalimiz, bayrağımız uğruna şehit düştüğü bir günü piyango kumarıyla kirletmeye kimsenin hakkı yok” dedi.

“BU YANLIŞTAN DERHAL DÖNÜN”

Milli Gazete’den Ahmet Açkay’ın haberine göre; Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, “Başına milli ekleyerek kumar oynatılmasının yanlışlığı ortadayken vatan, bayrak, milli manevi değerlerimiz uğruna şehit olmuş vatan evlatlarımızın 18 Mart Deniz Zaferi’nin yıldönümünde milli piyango aracılığı ile kumar malzemesi yapılması bizleri derinden üzmüştür. Bu yanlıştan derhal dönülmelidir” çağrısında bulundu.