Gündem
20 Ağu 2023 09:41 Son Güncelleme: 20 Ağu 2023 16:16

Diyanet pedofiliyi savunan imamı 'kınadı'!

Pedofili ve karma eğitim açıklamalarıyla tepki çeken imam Mehmet Şükrü Dörtbudak'a kınama ve para cezası verildi

Diyanet İşleri Başkanlığı, pedofiliyi savunan ve karma eğitimi hedef alan Şanlıurfa Mevlana Halid Camisi İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak’a kınama ve 500 TL maaştan kesme cezası uyguladı. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden Avukat Hediye Gökçe Baykal, “Dörtbudak’a verilen kınama ve para cezası bir yaptırım değil ödül niteliğindedir” dedi.

Şanlıurfa Mevlana Halid Camisi İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak, kadınları ve çocukları giydikleri kıyafetler üzerinden, “Çocuğun kolu, göğsü, her tarafı açık. Ondan sonra pedofili suçtur. Pedofiliyi sen körüklüyorsun” ifadelerinin ardından gözaltına alınmıştır. Emniyet’teki ifadesinin ardından serbest bırakılan Dörtbudak hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Dörtbudak başka bir vaazında ise “Çocuklarımızı okutalım. Tamam okutun. Allah’ın ilk emri oku. Biz sadece oku yönünü alıyoruz. Ama ne şekilde oku. Kadın erkek karışık bir şekilde. Edebinden, hayasından sıyrılacak bir şekilde. Erkek öğretmenlerin kızlara ders vereceği bir ortamda. Kadın öğretmenlerin açık-seçik bir şekilde erkeklere ders vereceği bir ortamda. Bunlar cenabı Allah’ın arzu ettiği bir okuma sistemi değildir” diyerek karma eğitimi de hedef almıştı.

Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre Diyanet, imam Dörtbudak’a ‘pedofili’ vaazından dolayı kınama cezası ve ‘karma eğitim’ vaazından dolayı ise 500 TL maaştan kesme cezası uyguladı.

Dörtbudak sosyal medya hesabından konuya ilişkin, “Bir yıl içerisinde 4 idari soruşturma geçirdim ve iki de ceza aldım. Adli soruşturmalarda ise mahkememiz hâlâ devam etmektedir. Elhamdülillah bizim hiç bir kaygımız yok. Lakin İslami bir kurumun İslam düşmanlarına çanak tutması bizi kahrediyor” paylaşımını yaptı.