Gündem
14 Ara 2012 13:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:30

DİYANET MEDYA PATRONU MU OLUYOR?

Televizyon kuran Diyanet, şimdi de her ile temsilcilik açarak, gazetecilik okulu mezunu muhabir ve programcılar arıyor.

Diyanet TV’yi kurarak medyaya giren Diyanet İşleri Başkanlığı, ‘genişleme’ kararı aldı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez imzasıyla 81 ilin müftülüklerine gönderilen yazıda, her ilde Diyanet TV için temsilcilik kurulması istendi.

Diyanet, TRT’yle yaptığı işbirliği sonucu geçen Ramazan’da Diyanet TV’yi açmıştı. Halen Diyanet TV, TRT Anadolu kanalından 12 saat Türkiye genelinde yayın yapıyor. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, kanalın kuruluş gerekçesini, “Toplumsal yapı hızla değişiyor. Din alanında önemli sorular ve sorunlar var. Bu soru ve sorunlar sadece camilerde konuşulmamalı” sözleriyle açıklamıştı.

Medyadaki varlığını hissettirmek isteyen Diyanet, 81 ilin müftülerine gönderdiği yazıyla Diyanet TV için temsilcilik kurulmasını istedi. Radikal gazetesinden Tarık Işık'ın haberine göre yazıda şöyle denildi: “İletişim fakültelerinin radyo televizyon sinema ve gazetecilik mezunu ya da başka fakülte mezunu olup yayıncılıkta tecrübe sahibi, öneri ve sorunların aktarımına katkı sağlayacak, yayınlara yazı, haber, bilgi ve görsel malzeme katkısında bulunacak, haber akışını temin edecek, söyleşiler gerçekleştirecek, başkanlığımızın müftülüklerle arasında köprü vazifesi görecek birer il temsilcisinin varlığına ihtiyaç duyulacaktır.” Görev almak isteyen adaylar, müftülüklere CV’lerini göndererek başvuruda bulunacak. Yazılı sınavı ve mülakatı geçen adaylar ise Ankara ’da verilecek temel eğitimin ardından görev yapacakları illere gönderilecek. Proje kapsamında kadro sayısı ise illerin nüfusuna göre belirlenecek.