Gündem
20 Ağu 2010 17:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:33

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ BARDAKOĞLU GÖREVİNİ BIRAKIYOR MU?

TRT Haber'de Cumartesi günleri yayınlanan “Gündem'e Özel” programına konuk olan Ali Bardakoğlu, işi ve özel hayatıyla ilgili sorulara cevap verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nı 7 yıldır sürdüren Bardakoğlu, Ankara’ya hala alışamadığını söyledi ve “Kurumun başına geçen biri 5-6 senede yapabileceklerinin tamamını yapmıştır. Görevin el değiştirmesinde ve her gelenin yeni bir tuğla koymasında fayda vardır” dedi. Bardakoğlu’nun bu sözleri “acaba görevi bırakacak mı? Sorularını beraberinde getirdi.

“Babam A harfine “elif” dediği için, dedemi karakola çağırmışlar.”

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde dünyaya gelen Ali Bardakoğlu, babasının çeşitli nedenlerden okuyamadığını, bu yüzden oğlunun okumasını çok istediğini de aktardı. Babasının çocukluğuna ait bir anıyı da Mehmet Gündem’le paylaşan Diyanet İşleri Başkanı, harf devriminin gerçekleştiği yıllarda okula başlayan babasının, “A” harfine “elif” dediği için öğretmen tarafından şikayet edildiğini, bunun üzerine dedesinin karakola çağrılıp sorgulandığını aktardı.

“İlk Osmanlıca mektup ve dedenin gözyaşları”

İlkokuldan sonra o sıralar yeni açılan “İmam Hatip Okulu’na giden Bardakoğlu, muhitinde dindar kimliğiyle tanınan dedesine Osmanlıca bir mektup yazmış. Yeni öğrendiği için imla hatalarıyla dolu mektubun dedesinin çok duygulandırdığını söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, “kafa göz yararak yazdığım masum mektup dedemi çok etkilemiş. Mektuba sarılıp sevinçten saatlerce ağlamış” dedi.


“Vekil öğretmenlik ve hakimlik yaptım.”

Ali Bardakoğlu eğitim hayatı boyunca, zeki ve başarılı bir öğrenci olduğunu da söyledi. Biri İmam Hatip Okulu olmak üzere iki lise diploması birden alan Bardakoğlu, diplomalardan biriyle o zamanlar ismi “Yüksek İslam Enstitüsü” olan İlahiyat Fakültesi’ne, diğeriyle de Hukuk Fakültesi’be kayıt yaptırmış. Birbiriyle çok farklı bölümler olan bu iki dalı, yine başarılı bir şekilde hem de 4 senede bitiren Ali Bardakoğlu, vekil öğretmenlik ve stajyer avukatlık yaparak bir süre devam etmiş. Daha sonra hakimlik sınavına girip başarılı olunca ilk görev yeri olan Afyon’un Bolvadin ilçesine Sulh Ceza Hakimi olarak atanmış. İlçede sadece bir hafta kalan Bardakoğlu, kararını vermiş ve kendini eğitime adamak üzere hakimlikten istifa etmiş.

Bardakoğlu’nun hayatına ve mesleğine dair diğer ayrıntılar cumartesi akşamı saat 21:00’de TRT Haber’de yayınlanacak olan “Gündem’e Özel” programında…