Gündem
25 Eki 2011 14:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:56

DISNEY CHANNEL UYDU KANALINDAN ÜCRETSİZ YAYINA BAŞLIYOR

Disney Channel, tüm programlarını uydu kanalından ücretsiz olarak Türkiye seyircisine ulaştırmaya başlıyor.

Dünyanın çocuklara yönelik önde gelen TV kanalı olan Disney Channel, Türkiye’de ücretsiz uydu kanalından yayına başlama kararı aldı. Şirket, 12 Ocak 2012’den itibaren çocuk odaklı, aileyi de kapsayan programlarını Türk hanelerinin yüzde 60’ından fazlasına ücretsiz olarak ulaştıracak. Reklam destekli yeni kanal ile beraber Disney, Türkiye pazarındaki varlığını ciddi anlamda büyütmeyi hedefliyor. Disney Channel, bu girişim sonrasında dağıtımını geçtiğimiz 3 yıl içinde üç misli arttırmış olarak Avrupa, Ortadoğu ve Afrika genelinde 100 milyondan fazla haneye ulaşacak.

Önümüzdeki yılın başından itibaren Türkiye’deki izleyicilerin Disney Channel’i izlemeleri için bir uydu dekoderi yeterli olacak. Disney Channel Haydi Çalkala ve Waverly Büyücüleri gibi popüler aksiyon dizileri, High School Musical serisi ile Lemonade Mouth gibi orijinal filmler ve Fineas ile Förb gibi popüler animasyonlar sunuyor.

Disney Channel’in Türkiye’de uydu kanalından ücretsiz olarak yayına başlamasının heyecan verici olduğunu ifade eden The Walt Disney Company EMEA Bölgesi Disney Kanalları, Müzik, Yayıncılık, Oyunlar ve Çevrimiçi Başkan Yardımcısı & Genel Müdürü Giorgio Stock, şöyle konuştu: “Faaliyette bulunduğumuz her pazar benzersizdir ve Disney açısından potansiyelini en yükseğe çıkartmak için özel bir çözüm gerektirmektedir.  Türkiye genç nüfusu ve dijital medyaya yönelik büyük eğilimiyle ücretsiz yayın yaklaşımının bölgede ailelere yönelik içeriğimizi en iyi şekilde destekleyeceği, mükemmel bir ortam oluşturuyor. Disney Channel, Disney dünyasının Türkiye’deki varlığını güçlendirecek ideal bir araçtır. Markamızın evrensel bir çekiciliği vardır ve 12 Ocak 2012’de gerçekleştireceğimiz lansman sayesinde Türkiye’de büyük bir izleyici kitlesine erişme fırsatına kavuşacağız.”

The Walt Disney Company Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs Bölge Müdürü Sinan Ceylan ise   “Disney Channel’ın ücretsiz uydu kanalına başlaması çok önemli bir dönüm noktasıdır. Bu önemli adım, Disney markasını yükseltecek ve Türkiye’de şirketin tüm bölümlerinde daha fazla büyüme sağlayacaktır. Disney Channel Türkiye büyürken, dünya genelinde çocukların pop kültürünü yönlendiren dizi ve filmleri desteklemek için yerel televizyon programlarına ve yerli yeteneklere yatırım yapmak da dahil pazarda genişleme fırsatları da yaratacaktır” dedi.

Disney Channel Türkiye reklam destekli bir kanal olarak uydudan şifresiz ve ücretsiz yayınlanacak ve aynı zamanda tüm büyük direct-to-home, kablo ve IPTV platformlarına da sunulacak. Lansman reklamverenler ve promosyon ortakları için geniş bir dizi heyecan verici pazarlama fırsatı yaratıyor. Disney Channel 2008’de İspanya’da benzer bir strateji izleyerek ücretsiz kanalda yayına başladı ve kanal kısa sürede çocuklarla aileler için ülkenin önde gelen TV hedefi olarak, ülke genelinde Disney markasına yönelik sempatiyi artırdı.