Gündem
03 Tem 2012 18:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:52

DIŞİŞLERİ HACK'LENİNCE O SİTE YASAKLANDI!

Hacker grubu Redhack'in Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesini kırması gündeme bomba gibi düştü.

Bu gelişmenin ardından Dışişleri Bakanlığı, dropbox servisini engellemek için başvuruda bulundu. Peki dropbox neden yasaklanmak isteniyor? Konuyu alanında uzman isimlere sorduk.Korsanlar, eylemlerine kanıt olarak Türkiye’deki yabancı misyonlarda çalışanların kimlik kopyalarını internette yayınlamasının ardından Dışişleri Bakanlığı, kimlik bilgilerinin paylaşıldığı dropbox isimli yazılımın engellemesi için başvuruda bulundu. Bu ne demek? Aslında bu olay Atatürk’e hakaret içeren videoların yayınlandığı YouTube’un yasaklanmasından farklı değil. Zira YouTube’ta olduğu gibi bu yazılımı da on binlerce insan özel işleri için kullanıyor.

CHIP DERGİSİ YAYIN YÖNETMENİ MAHMUT KARSLIOĞLU

"Bu engelleme girişimleri insanların durumu düşünülmeden yapılıyor, işin kolayına kaçılıyor. Tespit edilen hesapların dondurulması mümkünken tüm yazılımı kapatmak mantıklı olmayacaktır. Kullanıcılar evlerinde bir dosyayı unuttuğunda iş yerine geldiğinde bu dosyaya ulaşabiliyor. Ceza ille de birine kesilecekse bu kullanıcılara değil, dropbox’ın kendisine kesilmeli. Çünkü bu dosyaların paylaşılmasında binlerce kullanıcının bir suçu yok.
DROPBOX NEDİR
Bir bulut hizmeti olan Dropbox ile kullanıcılar dosyalarını bu servis ile internete yüklüyor ve dilediği bilgisayardan bu dosyalara ulaşabiliyor.

BTNET.COM.TR GENEL YAYIN YÖNETMENİ LEVENT DAŞKIRAN

İnsanlar özel dosyalarını bu servisle paylaşıyor. Kullanıcıların özel yaşamına fazlasıyla müdahil olan bir yazılım. Bu servisin engellenmesi Türkiye’deki birçok insanı olumsuz yönde etkileyecek ve bunu şu aşamada kestirebilmek mümkün değil. Bu konuda acele edilmemesi ve engelleme kararının üzerinde düşünülmesi gerekiyor. Çünkü dropbox’ın yasaklanması köklü bir çözüm değil ve alternatif yazılımlarda da söz konusu dosyalar paylaşılabilir.

SCROLL.COM.TR GENEL YAYIN YÖNETMENİ ECEVİT BIKTIM

Saçma bir karar... Dropbox’taki sayfayı yasaklamaları yeterli; tüm servisi kapatmak gerekmiyor. Zaten başka bir dosya paylaşım sitesini de kullanabilirler istediklerinde. Örneğni TTNET’in benzeri bir servisi olan Netdisk’te bu olsaydı TTNET’i tamamen mi kapatacaklardı? Kısacası tek şey ilgili link’leri yok etmek.