Gündem
25 Ağu 2011 22:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:43

DISCOVERY CHANNEL'DA KÜRESEL DEĞİŞİM...

Discovery Channel, 29 Ağustos 2011 tarihinden itibaren 105 ülkede yeni formatıyla yayınlanmaya hazırlanıyor.

Yeni yayın formatına geçiş kararı, Discovery Networks CEEMEA’nın Kanallar Başkanı Paul Welling tarafından yönetilen, Discovery’nin portföyündeki bütün kanalların gözden geçirilmesi için son bir kaç aydır südürülen proje sonucunda alındı. Kanaldaki yenilik, Hayatı Sınırsız Yaşa (Life Unlimited) sloganıyla bölgede konumlandırıldı.

Paul Welling konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Discovery Channel’ın CEEMEA genelinde yenilenmesi Discovery’nin kendisini, izleyicilerinin hayat tarzlarında yankı uyandıracak programlar sunmaya adamış olmasından ileri gelmektedir. Yeni ve çağdaş görüntümüz, kendimizi eğlenceli ve ilham verici eşsiz programlar sunmaya adadığımızın önemli bir göstergesidir” dedi.

Discovery Networks CEEMEA Kreatif Direktörü Stephen Royle tarafından tasarlanmış olan bu yeni yayın konsepti hayatı “Sınırsız Yaşayan” kahramanlar ve yepyeni bir marka kimliği doğurdu. Bu konseptte, hızlı grafiklerle dolu daha canlı paletler ve iPod- iPhone ekralarının değişme hızına ayak uydurabilen pick-axes(kazma) ve yeni görünümlü menülere yer verildi.

Tüm bu yenilikler sayesinde kanalın temel izleyici kitlesi olan 25-39 yaş aralığındaki erkek izleyicilerin istek ve değerlerinin yanı sıra kanalı yaygın olarak izleyen 15 yaş üstü yetişkinlere hitap eden eğlence ve bilginin eşsiz dengesine, daha fazla uyum sağlayan, daha dinamik ve daha emin bir sunum tarzı ortaya çıktı.

Discovery Networks CEEMEA Kreatif Direktörü Stephen Royle “Gelişmekte olan markamızı yansıtan özgün, çarpıcı ve çok canlı bir yayın görüntüsü yaratmak istedim. Discovery Channel her zaman izleyicilerine bilgi sunmuş ve merakları gidermiştir ama biz bu kanalın aynı zamanda eğlence, zevk ve heyecan bulmak için de izlenilebileceğini göstermek istiyoruz. Bunu, canlı bir palet, kişiselleştirilmiş yetenek ve blok türü yerleşim düzenleri gibi tasarımcı imzalarının mükemmel birleşmesiyle başarabildiğimiz için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Yeni görünümle birlikte yeni diziler de ekrana geliyor

Yeni görünüm, Eli Roth, Oscar Ödüllü oyuncu Morgan Freeman ve Maggie Gyllenhaal gibi ünlü isimlerin rol aldığı ‘Curiosity’ dizisi ile aynı anda yeni yayın hayatına başlıyor.

Steven Spielberg tarafından özel olarak yapılan, New York Dünya Ticaret Merkezi ‘Ground Zero’nun yeniden inşa ediliş hikâyesini anlatan “Rising: Rebuilding Ground Zero” da yeni dönemde gösterime girecek bu özel diziler arasında yer alıyor.

Yeni görünüm, 29 Ağustos’ta Polonya ve Macaristan’da, ardından 1 Eylül’de Romanya ve Balkanlar’da, 5 Eylül’de Güney Afrika, Orta Doğu ve Türkiye’de ve 7 Eylül’de ise Rusya ve Ukrayna’da gösterime girecek.