Gündem
27 Haz 2016 14:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:21

Diriliş'in Deli Demir'i, Erol Evgin'e ateş püskürdü!

Erol Evgin'in "Okumamışlar muhtar seçsin, okuyanlar ise belediye başkanını seçsin" açıklamasına bir tepki de usta oyuncu Çevik'ten geldi.

Diriliş Ertuğrul dizisindeki "Delidemir" rolü ile tanıdığımız usta oyuncu Mehmet Çevik, Esra Elönü ile Araftaki Sorular programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çevik, Erol Evgin'in 'Okumamış abla muhtarını seçsin, biraz daha okuyanlar ise belediye başkanını seçsin' sözlerini sert bir dille eleştirdi.
Sanatçıların nefret dili üzerinden siyasi söylemler üretmesinin doğru olmadığını belirten Çevik şunları söyledi;

"Son dönemde çıkan haberlerden de görüyoruz. Diyorlar ki ben değerliyim, 2 üniversite bitirdim, sanatçıyım, ben çok kelime biliyorum, ben çağdaşım. Peki. Hadi sizin haklı olduğunuzu düşünelim, yüzde 51'in cahil olduğunu düşünelim. Doğruyu siz biliyorsunuz, gerçekler sizde,çağdaş sizsiniz. O zaman neden anlatmadınız, neden paylaşmadınız?

SAMİMİ DEĞİLSİNİZ
Anlattığınızda neden İnsanlar size inanmadı? Çünkü Samimi değilsiniz . Çünkü insanlar size inanmıyor. Git kendini gözden geçir. Bilgi sizde, en demokrat, en çağdaş sizsiniz ama paylaşmadınız. Neden çünkü sizden çoğalırsa sizin değeriniz de paylaşılacak. "

SANATÇI DEĞİL
Gençliğinde Erol Evgin'in şarkılarını dinlediğini anlatan Çevik, Erol Evgin'in sanatçı değil sadece şarkı söyleyen bir müzisyen olduğunun altını çizerek "Bugün şikayet ettiğimiz, ben iki üniversite bitirdim, parmak basan adamla aynı yerde içinde olamam diyen kişi sanatçı kavramı içinde değildir. Bir müzisyen, şarkı söylüyor. Sanat ise değiştiren, dönüştüren, tarif eden, yol gösteren bir yerdedir. Sanatçı da bunu yapan insanlardır." dedi.

ERK STATÜKODUR
Sanatçıların erke karşı muhalefet durmasının anlaşılabilir olduğunu söyleyen usta oyuncu,"Bugünkü erke baktığınız zaman akla iktidar ve Sayın Cumhurbaşkanı geliyor. Ama ben erki başka yorumluyorum. Erk statükodur, erk manipülasyondur." dedi.