Gündem
13 Eyl 2015 20:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:52

Diriliş Postası'ndaki kongre yazısı ortalığı karıştırdı! 'Oldu olacak Berat Albayrak'ı...'

Hakan Albayrak'ın yönettiği Diriliş Postası gazetesi, AK Parti kongresi ile ilgili sert bir yazı yayınladı. Bugün o yazıya AK Partililer'den tepki yağdı.

Hakan Albayrak uzunca bir süredir Diriliş Postası ile hem AK Parti'ye yakın bir çizgide oldu hem de zaman zaman sert eleştirilerde bulunmaktan çekinmedi.

Diriliş Postası'nın yayın hayatının başından beri bu tutumu onu diğer "yandaş" gazetelerden ayırdığı gibi, "hain" ilan edilmesine de neden oldu.

Biliyorsunuz...

Daha geçen hafta Hakan Albayrak, hain ilan edildikleri için reklam alamadıklarından dolayı serzenişte bulunmuştu.

Hem bir partiyi desteklemek hem de bir yandan o partiyle ilgili sesli eleştiride bulunmak oldukça zor. Diriliş Postası da  bu zorluğun ceremesini çekiyor diyelim.

Gelelim bugüne...

Bugün Diriliş Postası'nda bir başyazı yayınlandı... "Bu mudur yani?" başlığıyla çıkan yazıda, AK Parti kongresine eleştiriler vardır. Hem de Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak üzerinden...

Tabi ki kıyamet koptu.

Bazı AK Parti milletvekilleri Twitter'dan tepki verirken bir grup da bildiri tarzında bir yazı yayınlayarak Diriliş Postası'nı özür dilemeye davet etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül "Diriliş Postası başyazısında Berat Albayrak'ın listede olmasını eleştirmesi 1380 AK Parti delegesinin iradesini sorgulamaktır." dedi.

MKYK listesinde yer alan Fatih Şahin de özür metnini Twitter hesabından paylaştı.

İşte ortalığı ayağa kaldıran o yazı ve tepkiler: 

AK Parti’nin yeni Merkez Karar Yönetim Kurulu, artık eskimeye başlayan Yeni Türkiye’yi radikal hamlelerle yeniden üretebilecek olan devrimci bir profile sahip olmalıydı; ama olmadı, olamadı.
Bir zamanlar dinamizmi temsil eden AK Parti, kendi statükosuna gömülüp durağanlaştı.
Gençliğe verdikleri önemden bahsedip duranların ‘gençlik’ namına tek hamlesi, yazar Sadık Albayrak’ın oğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olmasından başka bir özelliğini bilmediğimiz Berat Albayrak’ı MKYK’ya sokmak oldu.

Bu MKYK listesi, parti üzerindeki Erdoğan kontrolünü sağlamlaştırmaktan başka kayda değer bir şey söylemiyor bize.
Erdoğan’ın liderliği ne kadar önemli olursa olsun, MKYK’nın dizaynında başka dertler de öne çıkmalıydı; ama çıkmadı, çıkamadı.
MKYK listesi üzerindeki tartışmayı sona erdirmek için yapılan “Binali Yıldırım genel başkanlığa aday oluyor” manevrası, AK Parti Kongresi’nin neticesini tayin etti.
Oldu olacak, genel başkanlığa da gerçekten Binali Yıldırım’ı getirselerdi bari.
Veya doğrudan Berat Albayrak’ı.

***
AK Parti 5. Olağan Kongresi her şeye rağmen hayırlı olsun.
Allah utandırmasın.
Dün AK Parti’yle beraberdik, bugün de beraberiz.
Şimdi gerçekten seçime konsantre olmak lazım.
Dileğimiz o ki, milletvekili aday listeleri oluşturulurken ‘ahbap çavuş’ hassasiyeti sokakların hassasiyetine galebe çalmasın; adaylar tespit edilirken “Partide kimin adamı?” diye sorulmasın, “Seçmenin aradığı adam mı?” diye sorulsun.

AK PARTİLİLER ÖZÜR BEKLİYOR