Televizyon
05 Ara 2015 10:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:13

Diriliş Ertuğrul'a 'Yılın Televizyon Dizisi' ödülü!

TRT 1'de ikinci sezonu yayınlanmaya devam eden "Diriliş Ertuğrul" dizisi, Gebze Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından "Yılın Televizyon Dizisi" seçildi.

TRT 1'de ikinci sezonu yayınlanmaya devam eden "Diriliş Ertuğrul" dizisi, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) öğrencileri tarafından "Yılın Televizyon Dizisi" ödülüne layık görüldü.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, üniversitelerince bu yıl ilk defa düzenlenen "Turkuaz Kelebek Ödülü" töreninde yaptığı konuşmada, Türk toplumunun köklü bir tarihi geçmişe sahip olduğunu ve bu geçmişe sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

TRT 1'de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinin, geçmişe sahip çıkılması adına önemli bir misyonu yerine getirdiğini ifade eden Görgün, "Ödüle layık görülen dizi örf, adet, gelenek ve tarihe uygun olması nedeniyle çok anlamlı. "Diriliş Ertuğrul" dizisi tarihimizi araştırma, merak uyandırma konusunda da önemli rol üstlenmektedir. Kendilerini burada ağırlamaktan mutluluk duyuyor ve tebrik ediyoruz" ifadesini kullandı.

Daha sonra Rektör Görgün, dizinin yönetmeni Metin Günay'a, "Yılın Televizyon Dizisi" ödülünü takdim etti.

Öte yandan Görgün, Günay'a yılın yönetmeni, Mehmet Bozdağ'a "Yılın Yapımcısı ve Senaristi" ödülü ile Engin Altan Düzyatan, Didem Balçın, Ayberk Pekcan ve Uğur Güneş'e ise "Yılın Oyuncusu" ödüllerini takdim etti.