Gündem
07 Haz 2013 23:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

DİREN DOĞAN AKIN, DİREN SABUNCU! SKYTÜRK360'TA 'KORSAN EYLEM'

Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Karlı, programları yayından kaldırılan gazetecilere destek verdi.

Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Karlı, Tasarruf Mevdutı Sigorta Fonu’nun (TMSF) Çukurova Grubu’na ait Show TV, Dijitürk, Lig TV, Akşam gazetesi ve SkyTürk360’a el koyduktan sonra T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın ile Murat Sabuncu’nun SkyTurk360’ta sunduğu "Gündem ve Ekonomi" programının yayından kaldırılmasını aynı kanalın canlı yayınında protesto etti. Hilmi Hacaloğlu’nun "Şimdi Söz Sende" programına katılan Karlı, "Sabuncu ve Akın sadece gazetecilik yapmak istedikleri için TMSF tarafından işlerinden atıldılar" dedi. Karlı, Hacaloğlu’nun "Korsan bir eylem yapıyorsunuz; reklama girelim" uyarısının ardından programı terk etmeye hazırlanırken TMSF’nin kanalın yönetimine atadığı Cengiz Özdemir’e seslenerek  "Sayın Özdemir hayırlı olsun, Gezi’den selam olsun" dedi.
 
Çukurova Grubu’nun kamuya olan borçları gerekçe gösterilerek TMSF tarafından Show TV, Dijitürk, Lig TV, Akşam gazetesi ve SkyTürk360 kanalına el konulmasının ardından başlatılan operasyon esnasında Doğan Akın ile Murat Sabuncu’nun hafta içinde her akşam 19:00’da yayına giren "Gündem ve Ekonomi" programı TMSF’nin kanalın başına Cengiz Özdemir’iatamasından sonra yayından kaldırıldı.
 
Hiçbir siyasi görüşün haberciliğin önüne konulmadığı ve kanalın en yüksek reyting alan programlarından biri olan "Gündem ve Ekonomi"nin kaldırılmasını Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Karlı, SkyTurk360 ekranlarında Hilmi Hacaloğlu’nun canlı yayında sunduğu "Şimdi Söz Sende" programında eleştirdi.
 
"Şimdi Söz Sende" programının ilgili bölümünde Karlı ve Hacaloğlu arasında geçen konuşma şöyle:
 
Mehmet Karlı: Ben buraya gelmeden önce çok düşündüm, istemeyerek geldim. Çünkü devletin, TMSF’nin el koyduğu SkyTürk’te son bir hafta içinde neler oldu? Önce, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantılarını vermeyin" emri geldi.
 
Hilmi Hacaloğlu:
O haber yalanlandı .
 
Karlı: Yalanlayan, TMSF’nin atadığı komiser Cengiz Özdemir’di. Ardından, Murat Sabuncu ve Doğan Akın sadece gazetecilik yapmak istedikleri için TMSF tarafından işlerinden atıldılar. Neden atıldılar, çünkü gazetecilik yapmak istiyorlardı.
 
Hacaloğlu: İzah etmek gerekiyor. Bugün Murat Sabuncu ile  konuştum ve 10 gün izne ayrılacağını söyledi.
 
Karlı: Ama neden program yapamadıkları çok açık. Eğer programlarını yapabilselerdi, Gezi eylemlerinin ABD tarafından organize edilmediğini söyleyeceklerdi, Wall Street’te 17 kişinin ölmediğini söyleyeceklerdi. Bu insanların görevlerinden alınmasının nedeni bu: Gerçeklerin saklanması.
 
Hacaloğlu: Korsan bir eylem yapıyorsunuz.
 
Karlı: Sizlerin hiçbirinizin haberi olmadan bunu yapıyorum. SkyTürk ve Show TV emekçilerinden özür dilerim, ama ben bu konuşmayı yapmak için buraya geldim.
 
Hacaloğlu: Reklama girelim.
 
Karlı: Gezi ruhu budur.
 
(Rejinin reklama girmemesi üzerine Karlı’nın sesi duyuldu) 
 
Karlı: Sayın Özdemir hayırlı olsun, Gezi’den selam olsun.
 
Hacaloğlu: Programı terk ediyorsun galiba...
 
Karlı: Terk ediyorum. Diren Doğan Akın, diren Sabuncu....
 
Karlı, bu cümleleri kurarken SkyTürk 360 rejisi "Devam edecek" görüntüsü verdi ve program, sonrasında Hacaloğlu moderatörlüğünde Star yazarı Halime Kökçe, Akşam yazarı Tuğçe Tatari ve Rota Haber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık’la devam etti.