Gündem
03 Mayıs 2016 10:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:29

Dink'i jandarma gözledi, Samast vurdu! Bu görüntüler ortalığı karıştıracak!

Tetikçi Ogün Samast’ı izleyen 6 jandarma istihbaratçının kayıp görüntülerine ulaşıldı. Jandarmalar AGOS’un etrafında keşif yapmış, iki saat önceden Samast’ı adım adım izlemiş.

Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ı izleyen ve jandarma istihbaratçı olduğu söylenen 6 kişinin kayıp görüntüleri ortaya çıktı.

Akşam gazetesinden Levent Albayrak'ın haberine göre, ortaya çıkan yeni görüntülerde, jandarma istihbaratçı olduğu söylenen 6 kişinin, AGOS’un etrafında keşif yaptığı ve cinayetten 2 saat öncesinden itibaren Ogün Samast’ı adım adım izlediği görüldü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Savcılık HTS kayıtlarına göre cinayet günü Ogün Samast’ı bazı kişilerin takip ettiğini belirlemiş ancak görüntüler ortadan kaybolmuştu.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Ortaya çıkan yeni görüntüleri yayımlayan Akşam gazetesi, HTS kayıtlarında Samast’ın yakınında dolaştıkları tespit edilen 6 jandarma istihbaratçının izini bulmak için bölgedeki tüm kameraların tek tek yeniden incelendiğini belirtti.

Habere göre, İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından yapılan binlerce kamera görüntüsünün incelenmesi sonucu o dönem Jandarma İstihbaratta görevli 1 yüzbaşı ile 5 astsubayın izine ulaşıldı. Görüntüler ve telefon HTS kayıtlarının incelenmesi üzerine bazıları halen görevde bazıları ise emekli olan 6 jandarma istihbaratçının ilk olarak cinayetten bir gün önce Şişli’ye gittikleri belirlendi. Cinayetten bir gün önceki kayıtlara göre 6 jandarma istihbaratçı, Dink’in öldürüldüğü AGOS Gazetesi’nin bulunduğu Halaskargazi Caddesi’nde dolaşıyor.

Görüntülerde Hrant Dink’in öldürdüğü 19 Ocak 2007 günü saat 15.00 öncesinde 6 jandarma istihbaratçısının bölgeye gelip katil Ogün Samast’ı adım adım izlemeye başladıklarının ortaya çıktı da belirtildi.

Kamera görüntülerine dayandırılan habere göre, jandarma istihbaratçılar ilk olarak cinayetten 2 saat önce yani saat 13.00’da Şişli’ye geliyor. Saat 13.00 – 14-00 arası olay yeri olan Halaskargazi Caddesi ve Şafak Sokak’ta dolaşmaya başlayan jandarma istihbaratçılar Samast’ın bölgeye gelmesiyle onu yakın takibe alıyor. Cinayet anına kadar çapraz şekilde ayrılarak takibi sürdüren jandarma istihbaratçılar cinayet sonrası bir süre takibe devam ediyor.



KARANLIK DETAYLAR BİR BİR ORTAYA ÇIKIYOR

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerine yönelik açılan dava, Ogün Samast’ın yargılandığı İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ana dava ile birleştirilmişti. Geçtiğimiz günlerde hem Dink cinayeti zanlıları hem de ihmali olan aralarında Cemaat'in kritik isimlerinden Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu isimler hakim karşısına aynı sanık sandalyesinde çıkmıştı.

Görüntülere takılan jandarma istihbaratçılarının bağlantılarının da deşifre olması durumunda, davanın karanlıkta kalan birçok detayının ortaya çıkması bekleniyor.