Gündem
11 Oca 2016 16:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:17

Dink savcısı görevinden alındı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, 2016 yılı iş bölümü ve çalışma talimatını yayınladı

Salihoğlu, adliyedeki görevlendirmelerde önemli değişiklikler yaptı.

TERÖRDEN SORUMLU BAŞSAVCI VEKİLİ DEĞİŞTİ

Aljazeera Türk’ten Selahattin Günday‘ın özel haberine göre, En önemli değişiklik terör ve örgütlü suçlar soruşturma bürosunda yaşandı. 17-25 Aralık soruşturmalarının ardından terörden sorumlu başsavcı vekili olarak görevlendirilen Orhan Kapıcı’nın yerine Kaçakçılık bürosundan sorumlu İrfan Fidan getirildi. İrfan Fidan, Paralel yapı, IŞİD, PKK ve DHKP-C gibi terör soruşturmalarının başında olacak. Orhan Kapıcı ise Basın Suçları Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu olarak görevlendirildi. İş bölümü talimatında Kapıcı’nın başsavcı Hadi Salihoğlu’nun yokluğunda vekaleten başsavcılık görevini yürüteceği öğrenildi.

DİNK SAVCISI 'TERÖR BÜRODAN' AYRILDI

İş bölümü talimatı çerçevesinde Dink cinayeti kapsamında kamu görevlileri hakkındaki davayı açan Gökalp Kökçü’nün de görevinde değişiklik oldu. Balyoz’da kumpas iddialarını ve Dink cinayetinde bölgede tespit edilen Jandarma istihbaratçılara ilişkin soruşturmayı yürüten savcı Kökçü, ‘Genel Hazırlık Soruşturma Bürosu’nda görevlendirildi. Kökçü terör kapsamındaki soruşturmalara bakamayacak. Kökçü’nün elindeki Dink ve Balyoz soruşturmaları başka bir savcıya devredilecek.

YASA DIŞI DİNLEME SAVCISI DA BAŞKA BÜRODA GÖREVLENDİRİLDİ

Yasa dışı dinleme soruşturmasını yürüten ve eski İstihbarat Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in de aralarında bulunduğu 143 şüpheliye dava açan savcı Okan Özsoy’un da ‘terör ve örgütlü suçlar soruşturma bürosundaki’ görevinde değişiklik yapıldı. Savcı Özsoy,, Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu’nda görev yapacak. (aljazeera)