Gündem
26 Eki 2016 10:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:37

Dink davasının sanığı nerenin emniyet müdürü oldu?

Emniyet'te yapılan yeni görevlendirmelerle 59 ilin Emniyet Müdürleri değişti.

Türkiye güne sabah saatlerinde gelen bir son dakika haberi ile başladı. İçişleri Bakanlığı'nın kararnamesiyle aralarında İzmir, Diyarbakır, Adana, Antalya gibi illerin de bulunduğu 61 ilin emniyet müdürü değişti. İstihbarat Daire Başkanı ve Dink davası sanıklarından Engin Dinç, Eskişehir Emniyet Müdürü oldu. İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, Eskişehir Emniyet Müdürü oldu. Engin Dinç'in adı Hrant Dink davasıyla gündeme gelmişti.

DİNK DAVASIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Dink öldürülmeden önce, 6 Ağustos 2004 – 30 Ağustos 2006 tarihleri arasında Trabzon Emniyetinde İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapan Dinç, 17 Şubat 2006'da 'yardımcı istihbarat elemanı' Erhan Tuncel'den edinilen 'Hrant Dink öldürülecek' bilgisini resmi yazıyla Ankara ve İstanbul'daki birimlere ileten kişiydi. Dinç, Nisan 2013 yılında İstihbarat Daire Başkanlığı'na atandı.

Yeniden ele alınan Dink cinayeti soruşturmasında dosyanın son savcısı Gökalp Kökçü Şubat 2015'te Dinç'in başında bulunduğu İstihbarat Dairesi'ni 'resmi soruşturmacı' olarak görevlendirildi.

26 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Savcı Kökçü'nün, Dink cinayeti kapsamında hazırladığı iddianame 9 Aralık 2015'te mahkemeye gönderildi. Savcı Kökçü, Dinç hakkında "İhmali Davranışla Kasten Adam Öldürme" ve "Görevi Kötüye Kullanmak" suçlarından 20 yıldan 26 yıla kadar hapis cezası istiyor.

FETÖ KADROLARINI TEMİZLEDİ

Dinç'in, İstihbarat Daire Başkanlığı görevine gelmesinden sonraki en önemli misyonu ise hem Ankara'daki merkezde hem de Türkiye çapındaki emniyet istihbarat teşkilatlarındaki Gülen örgütüyle irtibatlı kadroları temizlemekti. (Kaynak: Al Jazeera)