Gündem
29 Tem 2011 09:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:37

DİNK DAVASINDA SIRA BUGÜN BÜYÜK ABİLERDE!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 2007'de öldürülmesiyle ilgili tetikçi Ogün Samast 'çocuk mahkemesi'nde 21 yıl 10 ay hapis cezası almıştı.

Dink cinayetinin azmettiricilerinin yargılandığı kilit davanın 19. duruşmasıysa bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Duruşma savcısı Hikmet Usta, cinayette rol aldığı iddia edilen 20 şüphelinin Ergenekon davası sanıklarıyla bağlantısını araştırıyor. Savcı Usta, dava kapsamında esas hakkındaki görüşünü açıklamış ve suçun TCK’nın ‘Anayasayı ihlal’ başlığı altındaki 309. maddesi kapsamında değişebileceğini belirtmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne de bir yazı gönderen Usta, 20 sanığın telefon kayıtlarının incelenmesini istemişti. Savcı bu talimatıyla Dink davası sanıklarının, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davalarının tüm sanıkları ve İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Poyrazköy davasının tüm sanıkları ile bağlantılarının araştırılmasını istemişti.

İkinci ceza yolda
Dink cinayetine ilişkin İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılaması yapılan ana davadan çıkacak sonuç Samast’a ikinci bir ceza verilmesi yolunu açıyor. Çünkü Samast çocuk mahkemesinde ‘adam öldürmek ve ruhsatsız silah’ suçlarından ceza almıştı. ‘Örgüt üyesi olmakla’ suçlandığı davanın sonucu da ana davaya bağlı. Bu arada ‘Hrant Dink’in arkadaşları’ davayı izlemek için bugün Beşiktaş’taki adliye önünde toplanacak ve adalet istediğini bir kez daha dile getirecek.