Gündem
16 Oca 2013 15:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:38

DİNK DAVASINDA ÖRGÜT ŞEMASI ÇIKARILDI

Hrant Dink suikastına ilişkin soruşturmayı yürüten Savcı Muammer Akkaş, cinayetin arkasındaki örgütün şemasını çıkardı.

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlileri hakkındaki soruşturmayı yürüten Savcı Akkaş, şüphelilerden oluşan örgütün şemasını çizdi.

Agos’un kurucusu Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili olarak, kamu görevlileri hakkında yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Soruşturmayı yürüten savcı Muammer Akkaş’ın, cinayetin arkasındaki örgütü kesinleştirdiği, şüphelilerle ilgili bir de şema oluşturduğu öğrenildi. İki yıldır süren soruşturmada örgüt bağlantısını araştıran Savcı Akkaş, MİT’in Meclis’e gönderdiği Özel Harp raporunu da dosyaya dâhil edecek.

Dink cinayeti, Zirve Yayınevi katliamı ve Trabzon’da Santa Maria Kilisesi Rahibi Andrea Santoro’ya yönelik suikastın Özel Harekât Planı çerçevesinde yapıldığının anlatıldığı MİT raporunun ise önümüzdeki günlerde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden veya TBMM’den istenmesi bekleniyor. Savcı Akkaş’ın Zirve Yayınevi katliamı iddianamelerini soruşturmaya dâhil etmesinden sonra, MİT raporu da soruşturmaya ışık tutacak. 2007 yılında çok sayıda suikast planı yapıldığının belirtildiği raporda şu ifadeler yer alıyor: “Hrant Dink Cinayeti, Danıştay saldırısı, papaz cinayetleri, Malatya Yayınevi baskını gibi birçok olay Seferberlik Başkanlığı’nın planlanması, sevk ve idaresi ile gerçekleşmiştir.”

“Örgüt zaten belli”

Dink davasının avukatlarından Bahri Belen, konuyu şu sözlerle değerlendirdi: “Savcının raporları talep edecek olması bizim için önemli bir gelişme. Bu gelişme, sürecin başından beri istediğimiz ‘Hrant Dink soruşturması’ perspektifine uygun. Cinayetle ilgili her şey sorgulanmalı. Siyasi cinayetler aydınlanmadan, Özel Harp gibi yapılar deşifre edilmeden demokrasinin umudundan bile bahsedemeyiz. Soruşturmanın başında, belgeleri savcılığa teslim ettiğimizde de örgütün olduğu açıktı.”

Zirve davası avukatı Erdal Doğan ise “Özel Harp Dairesi ve TUSHAD’ın yapmış olduğu cinayetlere kayıtsız kalınmaması gerekiyor” dedi.