Gündem
19 Nis 2016 16:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:28

Dink davasında kamu görevlilerinden reddi hakim talebi!

Hrant Dink davasında kamu görevlilerinden Celalettin Cerrah, Ali Fuat Yılmazer ve Sabri Uzun ilk defa hakim karşısına çıktı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin dava, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülmeye başlandı.

Cinayette kamu görevlilerinin sorumluluğuna ilişkin hazırlanan iddianamenin de birleştirildiği davada hakim karşısına çıkanlar arasında dönemin İstanbul İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, dönemin Trabzon İl Emniyet Müdürü Reşat Altay ve İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun da var.

"Reddi hakim" talebi

Duruşmada sanık vekilleri Kemal Angın, Melih Baytan ve Hüseyin Ataol, ayrı ayrı dilekçelerle, mahkemenin önceki 'yetkisizlik' kararını hatırlatarak, davanın bu mahkemede görülmesinin doğal hakim ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulundu.

Sanıklar

Sekizi tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasına tutuklulardanRamazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Muhittin Zenit, Ercan Demir,Özkan Mumcu ve Yasin Hayal katıldı.

Başka suçlardan tutuklu bulunan Tamer Bülent Demirel, Osman Gülbel,Ali Poyraz ve Hamdi Egebatan telekonferans ile duruşmada yer alırken, tutuksuz sanıklardan Erhan Tuncel, Osman Hayal, Celalettin Cerrah,Ahmet İlhan Güler, Reşat Altay, Faruk Sarı, Hasan Durmuşoğlu, Sabri Uzun, Onur Karakaya, Şükrü Yıldız ve Mehmet Ayhan duruşmada hazır bulundu.

Dink ailesinin protestosu sürüyor

Savunma avukatlarının yanı sıra Dink ailesinin avukatlarının da bulunduğu davaya Dink ailesi daha önceki yargılamalarda kendilerine dönük tavrı protesto etmek için duruşmalara katılmıyor.

Uzun'un ifadesi okundu

Sabah saat 10.30'da başlayan duruşmada kimlik tespiti yapıldı, Sabri Uzun'un 14 Mart'ta, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatıyla Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifade okundu.

Uzun, ifadesinde Hrant Dink'in öldürüleceğine ilişkin hazırlanan F4 raporundan haberi olmadığını söylemişti. Uzun, ifadesinde raporu daha sonra kendi imkanlarıyla bulduğunu ve raporda Dink'in öldürüleceğinin yazmadığını iddia etmişti.

Davaya reddi hakim talepleriyle ilgili karar vermeden önce tutuklu sanıkların tahliye talepleri yönündeki ifadelerle devam ediyor.