Gündem
27 Eyl 2022 13:59 Son Güncelleme: 27 Eyl 2022 14:01

Dilipak'tan ‘uyuşturucuyla mücadele’ çıkışı: Büyük patronlara kimse dokunmuyor

Habervakti yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısında Türkiye’deki uyuşturucuyla mücadeleyi eleştirdi.

Habervakti’ndeki bugünkü köşesinde mevcut medya, yasalar, yargı mensupları, polis, siyaset ve bürokrasiyle uyuşturucu ile mücadele edilemeyeceğini yazan Abdurrahman Dilipak, “Her gün bir uyuşturucu operasyonu! Bakın büyük patronlara kimse dokunmuyor. Eroin ve kokain işi ile ilgili iddialar yeterince soruşturulmuyor” dedi.

Uyuşturucu arayanın onu her yerde her zaman bulduğunu ifade eden Dilipak yazısına şöyle devam etti: 

“Bu kafayla, bu yöntemle, uyuşturucu ile mücadele olmaz. Önce haram para ile saadet olmaz. Haram paranın sancısı bir yerden çıkacaktır. Uyuşturucu ve alkol, fuhuşun ikiz kardeşidir. Bu medya ile uyuşturucu ile mücadele edemezsiniz. Bu yasalarla uyuşturucu ile mücadele edemezsiniz! Bu yargı ile uyuşturucuyla mücadele edemezsiniz! Bu polis ile uyuşturucu ile mücadele edemezsiniz! Bu siyasetle uyuşturucu ile mücadele edemezsiniz. Bu bürokrasi ile uyuşturucu ile mücadele edemezsiniz. Bu ahlak, bu eğitim, bu medya, bu gerçek acılar, bu insanların artırılmış gerçeklikle kışkırtılan hayal dünyası ve bastırılan imkanları bu şekilde devam ettiği sürece çözüm üretemezsiniz.”

“Keneviri niye serbest bırakmıyorlar biliyor musunuz?” sorusunu soran Dilipak, “Ekerken bulamadıkları kenevir tarlalarını biçmeden önce buluyorlar. Sonra onları yakıyorlar. Toprağa, havaya zarar veriyorlar bunu yaparken. Neden TİGEM’e vermiyorlar, Lif ve selülozu için. Tabi millette uyuşturucu ile mücadele edildiğini görüyor, Kenevir dumanının arkasında gerçekler kayboluyor. Oysa Keneviri bonzai ve diğer uyuşturucu kullanıcılarının tedavisinde de kullanabilirsiniz. Ya da bizim Afyon'da ki alkoloid fabrikası gibi Kenevirin THC’sinden birçok hastalığın tedavisi için ilaçlar da üretilebilir. Ama sanki karanlık bir el köpekleri sokağa salıyor ve taşları toprağa bağlıyor. Sonuçta olanlar ortada; her gün bir uyuşturucu operasyonu! Bakın büyük patronlara kimse dokunmuyor. Eroin ve kokain işi ile ilgili iddialar yeterince soruşturulmuyor” diye yazdı.

Dilipak, 86 yıllık müze geçmişinin ardından 24 Temmuz 2020'de camiye çevrilerek yeniden ibadete açılan Ayasofya’nın uzun süreli restorasyona alınacağını yazdı. Dilipak, ‘Bu kadar yeter’ dediler galiba” yorumunu yaptı.