Medya
08 Ağu 2015 13:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:47

Dilipak'tan şok yolsuzluk yazısı: Yiyin efendiler yiyin, cehennemin dibine kadar!

Yeni Akit yazarı yolsuzluk, rüşvet ve torpil yapanlara fena saydırdı.

"Bu zalimlerin devlete ve millete verdikleri zararı terörden daha az değil" diyen Dilipak, "Eğer öğüt dinlemeyecekseniz, söyleyecek fazla bir söz kalmıyor. Midenize ateş doldurmaya devam edin.. Yiyin efendiler yiyin, patlayıncaya, tıksırıncaya kadar, cehennemin dibine kadar" şeklindeki sözlerle yolsuzluk, rüşvet ve torpil yapanlara fena saydırdı.

İşte Dilipak'ın yazısının ilgili kısmı:

Yiyin efendiler yiyin


Yolsuzluklar, rüşvet, torpil, ırkçılık, fuhuş dün vardı, bugün de var, yarın da olacak. İmtihan oluyoruz. Şeytan fazla mesai yapıyor. İşte böyle böyle birileri cennet ve cehenemi hakediyor.. Benim çabam, insanları bu yoldan vazgeçmeye çağırmakla sınırlı.

Yeni bir medeniyeti ihya ve inşa çabasındaki insanları şeytanın bu hilesine ve planına karşı uyanık olmaya çağırıyorum. Başkanlarını da onlardan uzak durmaya çağırmak gibi bir rol üstleniyorum. “Zalimlere yardım etmeyin, sonra ateş size de dokunur”.
....
Bu işin üstesinden gelmek için işi ehline vereceğiz bu bir, iki rüşvet alan bürokratı o koltukta tutmayacağız. Bir hırsız bir bağdan bir bostan çalarmış, rüşvet alan biri ise bir bostan karşılığı bir bağı satarmış. Bu şeytan üçgeni zengini gasıb, siyaset adamını hain, bürokratı hırsız, alimi bel’am yapar. Eğer bu terör kadar tehlikeli ahlaksızlığın önü alınmaz ise, “Selam verdim rüşvet değildir deyu almadılar” noktasına varır bu iş.

Ayrıca bazı şeylerin şuyuu vukuundan beterdir. Bu zalimlerin devlete ve millete verdikleri zarar terörden daha az değil. Biri bedenimize, ötekisi ruhumuza, ahlakımıza kastediyor.. Güzel hedeflere güzel yollarla gidilir. Yanlış yolda ilerleyerek doğru hedefe varılmaz.

Kem alat ile kemalat olmaz. Herkes bir başkasının gözünde çöp ararken neden kendi gözüne bakmaz ki.. Başkalarına öğütleyip durduğu şeyler konusunda neden kendi nefsini hesaba çekmede bu kadar isteksiz olur ki insanoğlu. Eğer öğüt dinlemeyecekseniz, söyleyecek fazla bir söz kalmıyor. Midenize ateş doldurmaya devam edin.. Yiyin efendiler yiyin, patlayıncaya, tıksırıncaya kadar, cehennemin dibine kadar. Elbet bir gün mutlaka, o gün geldiğinde herkese  yaptıklarının hesabının sorulacağı bir gün var. Selâm ve dua ile.