Medya
31 Ara 2019 10:19 Son Güncelleme: 31 Ara 2019 11:12

Dilipak'tan dikkat çeken yazı! "2019 yazılı basın için tam bir felaketti!"

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, 2019 yılında basılı gazetelerin tirajlarındaki erimeye dikkati çekti. Dilipak önümüzdeki yıl tirajların en az dörde bir oranında daha düşeceğini öne sürdü.

Yazılı basının saygınlığını ve inanırlığını yitirdiğini dile getiren Dilipak, “Artık 1 milyon tirajı olan gazete yok. İlk 6’nın resmi tirajı bile 1 milyon etmiyor. Sıralama da altüst oldu. Zaman zaten yok artık. Hürriyet 3. sırada erimeye devam ediyor. Sözcü 2. sırada, Sabah az farkla 1. sırada. Posta 4. sırada. Tirajını 200 binin üzerinde gösteren 3 gazete var: Sabah, Sözcü,  Hürriyet, 100 binli rakamlarda 8 gazete var. Ama aslında onların 5’inin toplamı 200.000 etmez” görüşünü savundu.

Gerçek tirajın en büyük alıcısının kamu, merkezi hükûmet, belediyeler, ordu, vakıf, dernek vb. olduğunu belirten Dilipak, “2020 sonuna gelindiğinde muhtemelen bu tirajlar en az dörtte bir daha düşmüş olacak. Zaten gerçek tirajları ve kurumsal alımları düşseniz, gerçek tiraj, açıklananın dörtte biri bile değil” ifadesini kullandı.

Dilipak yazısında şu düşünceleri dile getirdi:

"Gazetelerin internet sayfalarındaki bakılma sayıları çok daha yüksek. Ancak ‘alışmış kudurmuştan beterdir’ derler ya, aynı alışkanlıklar orada da sürdürülüyor. ‘Tıklama’ sayısına bakıldığı için, eksik ve kışkırtıcı haber yazım teknikleri, fotoğraf altı spotlarla bir haberi birçok kez tıklatarak, sanal ortamda ‘sanal tiraj’ üretiyorlar”

Yazının devamı için tıklayın