Medya
20 Nis 2019 12:05 Son Güncelleme: 20 Nis 2019 13:50

Dilipak: Din algısı yeniden düzenlenecek; hazır mısınız?

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, "Uluslararası düzenin üzerine oturduğu asıl zemin olan 'ulus devlet"in çöktüğünü söyledi.

Dilipak, "Devlet, vatan, millet, üretim-tüketim ilişkileri, güvenlik politikaları, bilim, sanat, teknoloji, hatta din algısı, her şey ama her şey yeniden düzenlenecek" dedi. 

Dilipak'ın "Bu nasıl bir ittifak" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

"Bırakın uluslararası düzeni, uluslararası düzenin üzerine oturduğu asıl zemin olan “Ulus devlet” çöktü. Erdoğan “Tek devlet” diye başladığı ve esasen devlet mefhumunun içinde mündemiç, tahtında müstetir, onun olmazsa olmazları olan, o Namık Kemal’in “Vatan Yahut Silistre” kitabında kullandığı ve o yüzden mahkûm edildiği “Ulusun toprağı” anlamına da gelen “Vatan”, “Ulus” anlamında “Tek Millet” şeklinde kullanılan, “Tek Bayrak” şeklinde sürdürdüğü siyasi terkipteki kavramların yeniden tanımlanması gerekiyor. “Devlet” yeniden tanımlanacak. 1648 Vestfelya süreci bitti. Bundan sonraki süreç Vestfelya sürecinden daha radikal bir süreç olacak. Devlet, vatan, millet, üretim-tüketim ilişkileri, güvenlik politikaları, bilim, sanat, teknoloji, hatta din algısı, her şey ama her şey yeniden düzenlenecek. 

Böyle bir dünyaya hazır mısınız?  İnşallah şu seçim tartışmaları bir an önce tamamlanır da, bu konular üzerinde düşünmeye başlarız."

Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...