Gündem
24 Haz 2015 11:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:41

Dilek Öcalan'ın Meclis'e girmesi İngiliz basınında: 'Lanetlenen adamla...'

İngiliz haber ajansı Reuters'ta yer alan HDP Milletvekili Dilek Öcalan'ın meclise girmesiyle ilgili haberde, 'Bir Öcalan ülkenin en genç parlamenterlerinden biri oldu' ifadesi yer aldı.

İngiliz haber ajansı Reuters, HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan’ın TBMM’ye girişiyle ilgili bir haber yayımladı.

Guardian, Daily Mail ve El Arabiya’nın da yer verdiği “Hapisteki Kürt liderin yeğeni parlamentoda” başlıklı haber, “Birçok Türk için, Öcalan ismi silinmez bir şekilde 40 bin kişinin öldüğü Kürt isyanının lideri olarak lanetlenen adamla bağlantılı. Ancak Salı günü, bir Öcalan ülkenin en genç parlamenterlerinden biri oldu” sözleriyle başlıyor.

28 yaşındaki Dilek Öcalan’ın PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yeğeni olduğu bilgisine yer verilen haberde, Öcalan’ın HDP’den milletvekili seçilmesinin, Türkiye ’nin son yıllarda “dikkate değer bir değişim geçirdiğinin altını çizdiği” vurgulanıyor. Bu durumun Öcalan ismi üzerinde oluşan onlarca yıllık tabuyu yıktığını belirten Reuters’ın haberine, yemin sırasında Öcalan’a “Sayın Öcalan” şeklinde hitap edildiği ifade edilerek, “Çok sayıda insan, geçmişte aynı ifadeyi amcası için kullanmaları nedeniyle yargılandı” denildi.



Yazının bir bölümü şu şekilde:

“On yıl önce Dilek Öcalan’ın parlamentoda bulunması düşünülemezdi. Dilek Öcalan, yerel medyaya yakın zamanda, ‘İlk olarak kendimi kadınların ve gençlerin temsilcisi olarak görüyorum’ açıklamasını yaptı; ‘Kürt olabilirim, ama tüm sömürülen, ezilen, görmezden gelinen grupları, tüm halkları, kültürleri, inançları ve dilleri temsil edeceğim.’”