Gündem
27 Tem 2023 09:06 Son Güncelleme: 27 Tem 2023 09:09

Dilek İmamoğlu'na 'zafer işareti' soruldu

Katarsis’te Gökhan Çınar’ın bu haftaki konuğu Dilek Kaya İmamoğlu oldu. İmamoğlu'na Van mitinginde yaptığı zafer işareti soruldu. Bu soruyu İmamoğlu, "Evrensel bir zafer işareti o" diyerek yanıtladı.

Psikolog Gökhan Çınar'ın Youtube'da yaptığı Katarsis programına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu konuk oldu. Programın sonunda kendisine yönelik eleştirileri yanıtladı. Bu eleştirilerden biri Cumhurbaşkanlığı kampanyası sırasında gittiği Van mitinginde zafer işareti yapmasına dairdi.

"BU ÜLKE BİZİM HİÇBİR YERE GİTMEYECEĞİZ"

"Neden böyle bir işaret yapıp karşı tarafın ağzına laf verdiniz" sorusunu Dilek Kaya İmamoğlu şöyle yanıtladı: "Bu yüzden kaybediyoruz bence. Olduğumuz gibi davranmadığımız için kaybediyoruz. İnsanların ağzına laf vermemek için bazı şeyleri kısıtladığımız için kaybediyoruz. Bütün gerçekleri kapalı kapılar ardında yaşadığımız için kaybediyoruz. Benim orada yaptığım zafer işareti orada bir birlik, bir bütünüz, birlikteyiz. Birlikte başaracağız. Bir başarı işareti o. Evrensel olarak kabul edilmiş bir zafer işareti. Siz ne yaparsanız yapın, onlar başka yere çekecektir. Biz bunu değiştirmeye çalışıyorsak neden onlar gibi davranalım. Biz daha şeffaf yönetim için geliyoruz, barışmak zorundayız. Yoksa bunun bedelini bizim çocuklarımız ödeyecek. Bu ülke bizim biz hiçbir yere gitmeyeceğiz."