Dilan Polat'ın MASAK raporunda yeni detaylar ortaya çıktı

Lüks yaşantısını herkesin önünde yaşayarak tanınan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın vergi kaçırdığı iddiaları sonrası MASAK harekete geçti. Dilan Polat'ın sahibi olduğu üç şirketin naylon faturalar keserek vergi kaçırma amacı güttüğü iddia edildi. İşte Sabah'ta yer alan MASAK raporunun detayları...

Dilan Polat'ın MASAK raporunda yeni detaylar ortaya çıktı - Sayfa 1

Ünlü fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat sosyal medyada lüks yaşantılarını gözler önüne sererken haklarındaki iddialarla da gündeme bomba gibi düştü. Kazançlarına dair iddialardan sonra ise Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) harekete geçti.

120
Dilan Polat'ın MASAK raporunda yeni detaylar ortaya çıktı - Sayfa 2

500 milyon liranın üzerinde satış yaptığı saptanan Polat'a bağlı kuruluşların, mal aldığı şirketlerin büyük kısmı, kendileriyle bağlantılı olan tedarikçilerden oluştu. 

220
Dilan Polat'ın MASAK raporunda yeni detaylar ortaya çıktı - Sayfa 3

MASAK, bu tedarikçilerin gerçek bir mal alışı olmayan, beyanname vermeyen, çalışanı, bankacılık hareketi olmayan ve hakkında sahte belge düzenleme kaydı olan 3 şirket olduğunu saptadı.

320
Dilan Polat'ın MASAK raporunda yeni detaylar ortaya çıktı - Sayfa 4

MASAK'ın sahte olduğuna dair kuvvetli şüphe barındırdığını tespit ettiği 3 şirketin kayıtlarına dair Sabah'ta yeni iddialar yer aldı.

420