Gündem
24 Oca 2024 13:31 Son Güncelleme: 24 Oca 2024 17:32

Dilan Polat dosyasında yeni gelişme! Emekli savcı ile ilgili flaş detay…

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, emekli savcı G.K. hakkında açılan HSK soruşturmaları kapsamında yeni bir gelişmeyi X hesabından duyurdu.

Dilan Polat hakkında ilk soruşturmayı başlatan ancak hakkında çıkan haberler nedeniyle emekli olan savcı G.K. hakkında HSK tarafından başlatılan soruşturmalarda önemli bir gelişme yaşandı. G.K.'nın dijital materyallerine el konuldu.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, konuyu X hesabından şu cümlelerle duyurdu:

"Dilan Polat dosyasıyla son dönemde sıkça gündeme gelen ve hakkındaki haberlerin ardından emekli olan savcı G.K ile ilgili olarak kritik bir gelişme yaşandı. Savcı G.K. hakkında birden fazla HSK soruşturması açılmıştı. HSK kaynaklarının verdiği bilgiye göre, soruşturma kapsamında savcı G.K.’nın telefon, bilgisayar, tablet gibi dijital materyallerine incelenmek üzere pazartesi günü el konuldu. G.K. hakkındaki soruşturmalardan biri sızıntı iddialarıyla ilgiliydi."

 

Barış Terkoğlu 9 Kasım 2023 tarihli "Dilan Polat olayının arkasındaki savaş" başlıklı yazısında savcı G.K. hakkında şu ayrıntıları aktarmıştı:

"G.K. daha önce Çağlayan Adliyesi savcısıydı. Türkiye’nin gündemindeki kritik davalara bakıyordu. Gelgelelim sonrasında başsavcı ve vekiliyle ters düştü. Hakkında soruşturma açıldı. Bu süreçte Anadolu Adliyesi’ne gönderildi. İşte bu noktada önemli bir detay var...

DİLAN POLAT SAVCISININ İFŞALARI

Savcı G.K., HSK’ye normal olarak bir savunma verdi. Hakkındaki soruşturmayı art niyetli bir girişim olarak değerlendirdi.

Kim böyle bir art niyet taşır ki? G.K., HSK’ye verdiği savunmada, kendisinden bazı kritik soruşturmaların hiçbir şey yapmadan kapatılmasının istendiğini ancak buna direnince hedef olduğunu anlattı. Örnek mi?

G.K., AKP’nin kurucularından İhsan Arslan’ın kızı Ayşe Arslan Çınar ve damadı Mevlüt Hilmi Çınar’ı FETÖ’den soruşturuyordu. Şüpheliler halen ABD’de Fethullah Gülen’in onursal başkan olduğu Niagara Vakfı’nın yönetimindeydi. Haklarında MASAK raporundan açık kaynaklara kadar çok sayıda delil vardı. Savcı G.K., HSK soruşturmasında şunu söyledi:

‘Başsavcı vekili, başsavcının talimatı ve isteği olduğunu söyleyerek makam odasında ve dahili hattan arayarak, telefon görüşmeleri ile hakkında MASAK raporu da bulunan şüpheli Ayşe Çınar hakkındaki tutuklamaya dönük yakalama kararının kaldırılması ve şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini birden fazla kez istemiştir.’

G.K., bunu reddettiğini ancak soruşturmanın elinden alınarak kapatıldığını anlattı. Böylece FETÖ liderini ABD’de temsil eden hatta Beyaz Saray’da Gülen için lobi yapan kişilerin kurtarıldığını HSK’ye söyledi.

Bu kadar değil... Savcı G.K., FETÖ’den soruşturduğu işadamı M.A. ile ilgili yaşadıklarını da HSK’ye anlattı. M.A’nın FETÖ’nün önde gelen isimlerine, yakalanmamak için sıra dışı yollarla yüzlerce kez havale yaptığını yakaladığını anlatan Savcı G.K., şunları söylüyordu:

‘Başsavcı vekili tarafından makam odasına çay içme bahanesiyle davet edildim. Başsavcı vekili, M.A. hakkında gözaltı emri gibi bir tedbire başvurmamamı, aleyhte hiçbir işlem yapmamamı, bunu başsavcının istediğini söyledi. Bu konuda haftada iki, bazen üç kez dahili hattan arayarak aynı şeyleri tekrarladı.’

Savcı G.K., HSK’ye yazdığı dilekçede, o dosyanın da kendisinden alınarak kapatıldığını anlatıyor."