Gündem
26 Mayıs 2024 10:33 Son Güncelleme: 26 Mayıs 2024 11:13

Dilan Polat borsası: ‘Pazartesi çıkacak…’ Bomba Selin Ciğerci detayı…

Dilan Polat’ın Adli Tıp Kurumu’na götürülmesi ‘Tahliye olacak’ söylentilerinin yayılmasına neden oldu. Bununla ilgili gelen telefonlara ‘Adli Tıp 3’ncü İhtisas Kurulu böyle bir rapor veremez’ yanıtını verdim. Konuştuğum uzmanlar da aynısını söylediler. Dilan Polat ailesinden gelen telefonlarla şoke oldum. Kendilerini siyasilere yakın gösteren bazı isimler aileye ‘Dilan Pazartesi tahliye olacak. Raporu gördüm’ diyerek aileyle diyaloğa geçmişler. Bir de Selin Ciğerci olayı var ki tam bomba...

Polat çiftine yönelik başlayan operasyonu başından beri takip ediyorum. Neredeyse her anlarını takip ettim. Son günlerde ‘Dilan Polat tahliye olacak’ söylentileri artmaya başlayınca uzun süre ara verdiğim bu konuya tekrar dalmak istedim. Bir gazeteci arkadaşım ‘Dilan Polat Pazartesi tahliye olacak. Adli Tıp Kurumu ruh sağlığı bozuk raporu verecekmiş ’ dedi. Beni tanıyanlar bilir. Adli Tıp Kurumu’ndan yıllardır haber yaptığım için kaynaklarım çoktur. Hemen birini aradım.

Verdiği yanıt aynen şöyle oldu: ‘’Adi Tıp kurumu ‘Ruh sağlığı bozuktur’ raporu vermez. Biz Bakırköy Ruh Sinir Hastalıklar Hastanesi’ne sevk ederiz. Orada belirli bir süre kaldıktan sonra rapor düzenlenir."

Arkadaşıma bunu söyleyince telefonum tekrar çaldı. Arayan Dilan Polat ailesinden biriydi...

RAPORU GÖRDÜM: DİLAN PAZARTESİ ÇIKIYOR!

Polat ailesinden bir ismin anlattıkları ise beni ‘Dilan Polat tahliye olacak’ söylentisini çıkaran kişiye ulaştırdı. Polat ailesini arayan kişi Ak Parti'den milletvekili aday adayı olan, sosyal medyayı çok aktif kullanan Elif Laçin’di. Perşembe günü elif Laçin’i aradım. Dilan Polat’ın raporunu görüp görmediğini sordum.

Verdiği yanıt şöyle oldu:

‘’Dilan Polat’ın teyzeleriyle konuştuğum doğru. Bir sağlık çalışanı tanıdığımın bana söylediği şeyleri ailesiyle paylaştım. Maddi bir çıkar sağlamak için söylemedim bunu. Sadece aldığım duyumu teyzesiyle paylaştım. Benim sağlık sektöründen çok tanıdığım var. Bunu duymam son derece normal.’’

Elif Laçin son olarak, ‘Aileye raporu gördüğünüzü, Dilan Polat’ın Pazartesi günü tahliye olacağını söylemişsiniz. Gerçekten raporu gördünüz mü?’ soruma ise şu yanıtı verdi; ‘’Ben rapor gördüğümü söylemedim. Sadece sağlık çalışanı arkadaşımın söylediği bilgiyi aileye sevindirmek için paylaştım’’ dedi.

SELİN CİĞERCİ’NİN 25 MİLYON LİRALIK PAZARLIĞI!

Dilan Polat tahliye borsasıyla ilgili bir diğer bomba ise Selin Ciğerci olayı...

Gökhan Çıra ile fırtınalı bir evlilik yaşayan Ciğerci’nin Banu Parlak’ın Polat ailesine açtığı davayı geri çekmesi için 25 milyon lira talep ettiğini duydum. Ciğerci iddialara göre Sevim Alan’la irtibata geçiyor. Talebini Avukata iletmesini istiyor. Sevim Alan da bu talebi Hüseyin Kaya’ya iletiyor. Bu iddiaları hem Polat hem de Parlak tarafından duyunca konunun muhatabı olan Ciğerci’yi aradım. İlk olarak, ‘Banu Parlak ile Polat ailesi arasında arabuluculuk yapmışsınız?’ sorusunu sordum. Bu soruma Ciğerci, ‘’Doğrudur. Yaptım’’ yanıtını verdi. Ardından ise, ‘’Arabuluculuk yapma karşılığında 25 milyon lira talep ettiğiniz iddia ediliyor?’’ sorusunu sordum. Ciğerci’nin yumuşak ses tonu birden sertleşti. Soruma, ‘’Şu anda bu davada gizlilik var. Konuşamam. Size iyi hafta sonları’’ diyerek telefonu kapattı.

TUVALET KRİZİ ÇÖZÜLDÜ ANCAK…!

Akvaryum koylarıyla ünlü turizm cenneti Kaş bu aralar adliyedeki tuvalet kriziyle gündemde. Kaş ilçesindeki Kaş Adliyesi'nde 16 Mayıs'ta saat 16.50 sıralarında adliye binasındaki tuvalete giren avukat Hakan Tüzen ile aynı sıralarda tuvalette olan başsavcı Gökhan Feyzoğlu arasında tartışma çıktı. Avukat Tüzen'in, başsavcı Feyzoğlu tarafından zorla dışarı çıkarıldığına dair iddiaları içeren olaylardan sonra kilidi değiştirilen ve avukatların girişine yasaklanan tuvalet krizi çözüme kavuştu. Tam da olayın çözüldüğü gün bir telefon aldım. Arayan bir öğretmen arkadaştı.

Alışveriş yaptığı markette ödeme sırasında beklerken yaşanılan tartışmayı anlatıyordu bana. Korumalarla markete alışverişe gelen bir kadın, kasada ürünlerin çok pahalı olmasından şikayet ederek kendisine indirim yapılmasını istemiş. Kasiyerler de bunun mümkün olmadığını söyleyince ‘Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz?’ klişe sözü ortaya atılmış. Aldığı şeyleri kasada bırakan, bağıra bağıra korumalarla dışarı çıkan kişi Kaş Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu’nun annesiymiş. Üstelik de market alışverişine oğlunun makam arabasıyla gelmiş...