Dikkat! Telefonunuzda bunlar oluyorsa hacklenmiş olabilirsiniz

Teknoloji ilerledikçe bunu iyi ve kötü kullanmak isteyen kişiler de zamanla artıyor. Bu noktada akıllı telefonlarda aynı dertten muzdarip. Belirli güvenlik açıkları sayesinde art niyetli kişiler telefonunuzdaki bilgileri ele geçirebilir ve içindeki bilgileri sizin haberiniz olmadan çalabilir. Bu tür durumlar başınıza gelmesin diye akıllı telefonların hacklendiğini anlayabileceğiniz bazı ipuçları var.

Dikkat! Telefonunuzda bunlar oluyorsa hacklenmiş olabilirsiniz - Sayfa 1

Normalden çok daha yavaş çalışmaya başladıysa...Kullandığınız akıllı telefon birden bire gözle görülür bir şekilde yavaşladıysa, uygulamaları çok geç açıp sık sık kitleniyorsa, burada bir sıkıntı olduğu düşünülebilir. Son olarak hafızanızı kontrol edin ve yeterli miktarda hafıza varsa, telefonunuzu kapatmayı deneyin. Zor kapanırsa ya da bir şekilde telefonu kapatamazsanız muhtemelen saldırıya uğruyorsunuz demektir.

112
Dikkat! Telefonunuzda bunlar oluyorsa hacklenmiş olabilirsiniz - Sayfa 2

Olmadık yerlerden reklamlar çıkıyorsa, reklam yazılımı bulaşmış olabilir!Telefonunuzu günlük kullanım senaryolarında reklam olmadan kullanıyoruz. Bu nedenle gündelik işlerinizi hallederken olmadık şekilde reklamlar görüyorsanız, telefonunuza reklam yazılımı bulaşmış olabilir. Bu reklamlara tıkladığınız zaman kişisel bilgilerinizi de çalabilirler. Bu noktada telefonunuzu garantiye vermeniz gerekebilir.

212
Dikkat! Telefonunuzda bunlar oluyorsa hacklenmiş olabilirsiniz - Sayfa 3

Bataryanız sebepsiz yere hızlı bitiyorsa...Akıllı telefonunuzu kullanmadığınız zamanlarda ve herhangi bir yük olmadan hızlı bir şekilde şarjı bitmeye başladıysa şüphelenmeniz gereken bir konu var anlamına gelir. Pil sağlığınız yüksek olduğu halde başınıza bu durumlar geliyorsa, muhtemelen bir virüs telefonunuza bulaştı ve sizin haberiniz olmadan arka planda işlem yapıyor olabilir.

312
Dikkat! Telefonunuzda bunlar oluyorsa hacklenmiş olabilirsiniz - Sayfa 4

Uygulamalar sürekli çöküyorsa...Kullandığınız uygulamalar sürekli kapanıyorsa, farklı uygulamaları telefonunuza yüklerken sorun yaşıyorsanız; muhtemelen zararlı bir yazılım sizin telefonunuza bulaştı ve işlem yapmanızı engelliyor olabilir.

412