Dünya
21 Haz 2022 09:10 Son Güncelleme: 21 Haz 2022 09:12

Dikkat çeken araştırma: Gençler siyasetçilerden çok YouTuberlara güveniyor

İngiltere'de yapılan bir anket çalışması 11-16 yaşları arasındaki gençlerin siyasetçilerden çok YouTube'da içerik üreten "YouTuber"lara güvendiğini ortaya çıkardı.

İngiliz devlet televizyonu BBC tarafından yapılan bir araştırma, gençlerin siyasetçilere yaklaşımı ile ilgili dikkat çekici bir içgörü sağladı…

Yaşları 11-16 arasında değişen 2 binden fazla gencin dahil olduğu anket çalışmasında, siyasilere bakış açısı gözler önüne serildi. Ankete katılanlar, sosyal medyayı aktif olarak kullanan “influencer”ların ve YouTube’da içerik üreten “YouTuber”ların siyasetçilerden daha çok güven verdiğini söyledi.

Gençlerin sadece yüzde 1’i siyasetçilere güvendiklerini söylerken yüzde 5’i ise “influencer”lara güvendiğini açıkça beyan etti. Gençlerin yüzde 36’sı ise ebeveynlerine güvendiklerini söyledi.

Ankete katılanlar haberleri ağırlıklı olarak sosyal medyadan takip ettiklerini ve TikTok’un en popüler uygulama olduğunu söyledi. Ankete katılanların yüzde 30’u gelişmeleri ve haberleri TikTok’dan aldıklarını söylerken onu sırasıyla YouTube, Facebook ve Instagram takip etti. Fakat aynı ankette en güvenilmeyen haber kaynağı olarak da TikTok gösterildi.