Gündem
11 Kas 2015 21:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:10

Dijital Çağın Modern Oyuncakları

Oyun konsollarını gerçekten de böyle tanımlamak mümkün: Dijital çağın modern oyuncakları.

Oyun konsollarını gerçekten de böyle tanımlamak mümkün: Dijital çağın modern oyuncakları. oyun konsolları Sanılanın aksine, sadece çocuklara değil, yetişkinlere de hitap ediyor. Hatta çoğu konsol oyunu, yetişkinlere özel içeriklerle hazırlanıyor. Kullanması basit ve teknik bilgi gerektirmeyen cihazlar bunlar. Tek yapmanız gereken televizyona bağlamak ve oyuna dair dijital diski cihaz içerisine yerleştirmek; geri kalan her şeyi konsolun kendisi hallediyor. Sizin tek yapmanız gerekense, kontrol cihazını kavrayıp eğlenmeye başlamak oluyor. Konsol oyunları, tema ve içerik olarak inanılmaz bir zenginliğe sahip bulunuyor. Aile olarak oynayabileceğiniz oyunlardan tutun da, korku, aksiyon, bulmaca ve macera temalı oyunların her biri, sizi bambaşka diyarlara götürüyor. Modern konsolların grafik yetenekleri sayesinde de, kendinizi gerçekten o dünyanın içinde hissetmeniz mümkün oluyor. Hepsi bundan ibaret değil; modern konsollar sahip oldukları yetenekler ile oyun oynatmaktan çok daha fazlasını yapabiliyor. İnternete girmeniz, film ve dizi izlemeniz, çoklu oyuncu desteği ile yeteneklerinizi dünyanın her köşesindeki insanlara karşı sınamanız, gelişen teknoloji sayesinde artık mümkün oluyor.
 
Playstation vs. Xbox
 
Oyun konsolu deyince, akla gelen ilk iki isim muhakkak oluyor. Her iki marka da, daha kaliteli grafikler ve daha çok içerik bakımından yıllardan beri rekabet ediyor. Şu anda, bu markaların en son temsilcileri Playsation 4 ve Xbox One adlarıyla biliniyor. Bunların arasında, donanım üstünlüğü bakımından bir değerlendirme yapıldığında, teknik olarak kazanan Playstation 4 oluyor. Ancak ham donanım değerleri, bir oyunun grafik kalitesini belirlemek açısından tek başına yeterli değil. Nitekim, Xbox One da en az Playstation 4 kadar kaliteli grafikler sunabiliyor. Her iki konsol, sundukları ekstra özellikler bakımından birbirinden ayrılıyor. Xbox One, ek olarak çeşitli multimedya özellikleri içeriyor. Playstation 4 ise, daha çok oyunlara odaklanmış bir konsol olması ile biliniyor. Ancak ,Playstation fiyatları Xbox One’a kıyasla daha düşük değerlerde seyrediyor.
 
Avrupa’nın bir numarası MediaMarkt, her iki konsolu da güvenilir online alışveriş seçeneği ve başka hiçbir yerde bulamayacağınız uygun fiyatlarla satışa sunuyor.