Gündem
25 Haz 2010 22:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:24

'DIGITURK'ÜN BUGÜNKÜ MEDYA AÇIKLAMASI YANILTICI VE SAMİMİYETSİZDİR'

Nickelodeon ve MTV Türkiye'nin yayınına son verilmesiyle ilgili olarak bugün Digiturk tarafından yapılan açıklamaya MCD'den yanıt geldi...

MCD Görüntülü A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Mehmet Oflaz tarafından yapılan açıklama şöyle:

MTV Türkiye ve Nickelodeon tarafından Digiturk'ün basın duyurusuna cevap:

MTVNE tarafından yapılan "MCD Görüntülü A.Ş'nin MTV Türkiye sözleşmesinin feshedildiğine" dair açıklamalar yanıltıcıdır ve sözleşmemize göre hukuki dayanağı bulunmamaktadır.

 MTV Türkiye MTVNE ile aralarında mevcut sözleşme gereğince Türkiye'de münhasır lisans hakkına sahip olup, bu hak MTVNE'nin tek taraflı iradesi ile ortadan kaldırılamaz. Şirketimiz bu sözleşmeye dayalı olarak Türkiye'de çok büyük yatırımlar yapmıştır ve tüm bu yatırımların MTVNE'nin haksız bir feshi ile yok sayılması mümkün değildir. Nitekim konu yargıya intikal etmiş ve mahkemece verilen ihtiyati tedbir kararları ile gerek MTV ve gerekse Nickelodeon kanalları ile ilgili olarak şirketimizin lisans hakkına sahip olduğu belirlenmiştir. Daha sonrasında MTVNE'nin ihtiyati tedbir kararlarının durdurulması yolunda yaptığı itirazlar da mahkemece reddedilmiştir. Dolayısıyla, kanalların yayınına şirketimiz tarafından devam edilmekte olup, MTVNE'nin dahi Türkiye sınırları dahilinde bu hakkı kullanması mümkün değildir. Hem MTVNE ve hem de tüm üçüncü şahınslar mahkeme kararlarına uymak zorundadır.

Bu nedenle, MTV Türkiye ve Nickelodeon kanalları, Türkiye sınırları dahilinde MCD'nin münhasır lisansı altında olup, kanalların yayını Türksat uydu, D-Smart, Türksat kabloda kesintisiz sürmektedir. Digitürk'ün ekrandaki yanıltıcı açıklamaları ile ilgili olarak gerekli ihtarlar Digitürk'e tarafımızca gönderilmiştir. Ayrıca Digitürk'ün bugünkü medya açıklaması da yanıltıcıdır ve samimiyetsizdir. Digitürk Nickeledeon ve MTV Türkiye kanallarının yayınlarını tek taraflı olarak fesih etmiştir. Kaldı ki bu tek taraflı fesih hem MTVNE ile lisansörü MCD firmamız arsındaki ticari anlaşmazlık başlamadan önce gerçekleşmiş, hem de MCD'nin Digitürk'le aynı taşınma anlaşmasında bulunan VH1 kanalının yayını feshini kapsamamıştır. Bu durum ise akıllara başka bir takım etik olmayan görüşmeleri getirmektedir.

MTVNE ile aramızda bulunan ticari anlaşmalar ve hukuki kararlar MTVNE'nin kendisi dahil Türkiye'de başka bir yapılanma yapmasına izin vermemektedir. Hal böyle iken ve hem MTV hemde Nickeledeon'un Türkiye'deki lisans hakları mahkeme kararına göre MCD şirketimizde iken, Digitürk'ün bu kanalları platformunda yayınlamaması ve izleyicilerinin isteklerine cevap vermemesi çok düşündürücüdür.

Digitürk bir nedenle hem mahkeme kararına uymamakta ve hem de karara uymayan MTVNE'nin hukuka aykırı durumunu desteklemektedir. Diğer yandan spekülasyonlara son vermek amacıyla, MTVNE şirketi hukuken hem MTV Türkiye ve hem de Nickelodeon Türkiye kanalları için MCD'ye içerik sağlamakla yükümlü olup aksi halde mahkeme kararına uymamak dolayısıyla cezai müeyyideleri mevcuttur.

Bilgilerine arz ederiz.

MCD Görüntülü A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Mehmet OFLAZ