Televizyon
26 Eyl 2013 14:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:40

DIGITURK'TEN DEV ANLAŞMA; DÜNYA SÜPER LİG'İ İZLEYECEK!

Süper Lig'in Türkiye dışında ilk kez global olarak dağıtılmasını sağlayacak olan anlaşma imzalandı..

Süper Lig'in Türkiye dışında ilk kez global olarak dağıtılmasını sağlayacak olan anlaşma, Süper Lig'in dünyaca ünlü ligler arasına girmesine de imkan tanıyacak.

Dijital televizyon yayıncılık platformu Digiturk, Uluslararası Spor Medya Hakları Ajansı MP & Silva firması ile iki sezon boyunca Spor Toto Süper Lig maç özetlerinin tüm dünyada dağıtımı için anlaşma imzaladı.
 
Digiturk açıklamasına göre şirket, uluslararası spor medya hakları pazarlama ajansı MP & Silva ile 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarını kapsayan 2 yıl boyunca Spor Toto Süper Lig maç özetlerinin tüm dünyada pazarlanması konusunda anlaşmaya vardı.

Süper Toto Süper Lig'in Türkiye dışında ilk kez global olarak dağıtılmasını sağlayacak olan anlaşma, Süper Lig'in dünyaca ünlü ligler arasına girmesine de imkan tanıyacak.

MP & Silva, ilk sezon Hollanda hariç tüm dünyadaki TV kanallarına Süper Lig'de her hafta oynanan 9 maçın özet görüntüleri, maç sonrası röportajları, puan durumu ile fikstüründen oluşan ve İngilizce senaryosuyla birlikte hazırlanan bir saatlik programı pazarlayacak.
Ertesi yıl bu anlaşmaya Hollanda da dahil olacak. Anlaşma canlı maç yayınını kapsamazken, maçların pazarlanmasına 6. haftayla birlikte başlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Digiturk Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Dönmez, söz konusu anlaşmayla Spor Toto Süper Lig'in tüm dünyada bilinirliğinin ve lige olan ilginin artacağını beklediklerini dile getirdi.

Böylece hem liglerin, hem de futbolcuların piyasa değerlerinin yükseleceğine inandıklarını belirten Dönmez, "Burada esas hedeflediğimiz kitle, yıllardır Türkiye ligini izleme fırsatı bulamamış, dünyadaki Türk olmayan futbolseverlerdir. Böylece dünyanın en pahalı 6. Ligi olan Spor Toto Süper Ligi tanıma ve izleme fırsatı bulabilecekler" ifadelerini kullandı.

MP & Silva Grup Üst Yöneticisi (CEO) Said Andrea Radrizzani ise futbol içerikleriyle Digiturk ile yaptıkları anlaşma sonucunda global dağıtım anlaşmasını da ekledikleri için mutlu olduklarını kaydetti.

Spor Toto Süper Lig'in profilinin Türkiye'nin önde gelen takımlarına ünlü oyuncuların katılmasıyla yükselmeye devam ettiğini ve özet görüntü paketi formatının Türk futbolunu çok daha üst seviyelere taşıyacağına inandıklarını aktaran Radrizzani, "MP & Silva, Süper Lig'in global olarak popülerliğinin geliştirilmesinde stratejik bir rol oynayacağına inanıyor ve dünya çapında yapılan bu ilk anlaşmanın da büyük bir spor hakları ajansı olarak büyüyen etkinliğimizin de bir göstergesi olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.