Gündem
28 Mayıs 2010 13:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:19

DİCLE HABER AJANSI MUHABİRİNE SOPALI SALDIRI!

Dicle Haber Ajansı'nın İstanbul muhabiri Ömer Çelik, önceki akşam minibüs durağında sopalı bir grubun saldırısına uğradı

DİHA Muhabiri ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Ömer Çelik, önceki gün üniversiteden ayrıldıktan sonra Şişli’deki Hal Pazarı içindeki durakta minibüs beklerken, kendisini takip eden bir grubun sopalı saldırısına uğradı. Aldığı darbeler sonucu, yere yığıldı. Başından ağır darbeler alan ve kolu kırılan Çelik, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Şişli’de bir grubun saldırısına uğrayan Muhabir Ömer Çelik’in kafasında iki çatlak, sol kolunda ise üç yerden kırık tespit edildi. Travma geçirme riski bulunan Çelik, hastaneden doktor gözetiminde taburcu edildi. Çelik, saldırıdan bir gün önce yaptığı haberde batı illerinde Kürt öğrencilere yönelik tırmanan “ırkçı saldırı”lara dikkat çekmişti.
KAMPUS ÇIKIŞI TAKİP ETTİLER
Çelik, önceki akşam saat 21.30 sıralarında bindiği Beşiktaş-Şişli otobüsünde ülkücü olduğu belirtilen ve Marmara Üniversitesi’nden tanıdığı 3 kişi tarafından takip edildi, ardından ise Şişli Halk Pazarı minibüs duraklarında söz konusu kişilerin ülkü ocaklarından getirdiği iddia edilen 8-9 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.
Kafasına aldığı darbelerle yaralanan ve haber verilmesine rağmen ambulansın gelmemesi nedeniyle aşırı derecede kan kaybeden Çelik, arkadaşları tarafından ticari taksi ile Şişli Etfal Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Beyin cerrahi ve ortopedi servisinde tedavi altına alınan Çelik’in kafasının iki yerden kırıldığı ve sol kolunun da üç yerden kırıldığı tespit edildi. Kolu alçıya alınan Çelik’in travma riskine karşı müşahede altında tutuldu.
BİR AYLIK RAPOR ALDI
Hastaneye gelen polisler tarafından ifadesi alınan Çelik, okuldan tanıdığı ve ülkücü olduğunu bildiği 3 kişi ile aynı araca bindiğini ve ülkü ocaklarının yanında bu kişilerden birinin otobüsten indiğini, ardından ise Şişli Halk Pazarı minibüs duraklarında saldırıya uğradığını belirtti. Çelik, saldırganları teşhis edebileceğini belirterek şikayetçi oldu. Sabah saatlerinde travma riskine karşı 24 saat ayık kalması koşuluyla taburcu edilen Çelik’e “1 ay iş göremez” raporu verildi. Çelik’in bir ay boyunca her gün düzenli olarak kontrol edilmesi gerekiyor.
DİHA Muhabiri Çelik, saldırıya uğramadan bir gün önce Akademisyen Özgür Sevgi Göral’la yaptığı röportajda, batı illerinde Kürt öğrencilere karşı yükselen ırkçı saldırılara dikkat çekmişti. Çelik’in haberinde, bu saldırıların alarm verici boyuta geldiği belirtilmişti.

(Evrensel)